Alle assortimenten
Blogs en Inspiratie Zitbal voor op kantoor, welke maat?
Geschreven door: Tom van der Wal

Zitbal voor op kantoor, welke maat?


Een zitbal voor op kantoor is vaak verkrijgbaar in meerdere maten. Om de juiste maat voor de gebruiker te bepalen moet je rekening houden met 3 factoren. Elk persoon met een lengte van 155 centimeter tot 195 centimeter moet gezond en comfortabel kunnen zitten op de zitballen van VLUV.

1. De juiste maat zitbal voor uw lichaamslengte

Als je een lichaamslengte hebt van 155cm tot maximaal 175cm adviseren wij een VLUV zitbal van het formaat 60 - 65cm zitbal. Bij een lichaamslengte van 175 cm tot maximaal 195 cm adviseren wij de 70 - 75cm zitbal. Deze regel is in de meeste gevallen van toepassing, vooral als je de zitbal gebruikt op kantoor of in een vrije ruimte zoals een woonkamer, lounge of voor je gymnastiekactiviteiten.


Bekijk hier de VLUV zitbal die het beste past bij uw lichaamslengte >

2. De juiste lichaamshouding op een zitbal

De zithoogte is correct als de bekken iets boven de knieën is geplaatst, zodat de dijen licht schuin naar beneden zijn gebogen. Hierdoor kan het lichaam meer rechtop zitten. Om de juiste hoogte te meten kunt je het beste op een lage stoel gaan zitten. Draag de schoenen die u normaal draagt ​​tijdens het gebruik van de bal. Plaats boeken of andere platte voorwerpen onder je billen tot je dijen schuin naar beneden toe staan. Het bovenste gedeelte van de knie moet boven je bekken worden geplaatst. Zorg dat je veilig, rechtop en comfortabel zit. Meet de afstand van de vloer tot de hoogte van de stoel. Als de waarde tussen 50-60cm ligt, raden we je aan de 65cm bal te gebruiken. Als de waarde tussen 60-65cm ligt raden we je aan om de 75cm bal te gebruiken.


Welke VLUV zitbal past het best bij jouw?

- 65cm = 155cm - 175cm lichaamslengte

- 75cm = 175cm - 195cm lichaamslengte


Wij adviseren de VLUV 65cm voor gebruik aan een standaardhoogte bureau (ca. 68-72cm). Een zitbal voor op kantoor komt het beste tot zijn recht in combinatie met een (elektrisch) verstelbaar zit sta bureau. Ook wel hoog laag bureau genoemd.

3. De juiste instelling van uw werkplek

Voor het gebruik van de VLUV zitbal voor op kantoor is het belangrijk om de hoogte van het bureau aan te passen. De hoogte van het bureau moet verstelbaar zijn tussen 68 en 82 cm, de meest gangbare bureau's zijn hiervoor geschikt. De hoogte is correct aangepast als je bekken zich in een iets hogere positie bevindt dan de knieën (zie 2). Een ander factor is dat je je onderarmen op het bureaublad kunt plaatsen.


Als de hoogte-instelling van uw bureau niet mogelijk is en de hoogte van het bureaublad varieert van 68 tot 72 cm raden we aan om de 60 - 65cm versie van de VLUV-bal te gebruiken, zelfs als je lichaamshoogte hoger is dan 175 cm (5'9 ") Hiermee kunt u uw benen onder de tafel plaatsen. Let op: de positie van het bekken tot de knieën is in dat geval niet perfect, maar het zitcomfort is hoger. Onze aanbeveling is om over te schakelen naar een (elektrisch) verstelbare tafel om een gezondere werkhouding mogelijk te maken.

Het juiste advies bij aanschaf

Ben je op zoek naar een zitbal voor op kantoor, thuis of voor je gymnastiekoefeningen? hijdra.com helpt je graag met het vinden van het juiste VLUV product. In onze showroom kunnen we je adviseren over de juiste maat, materiaalsoort en het gebruik van de ergonomische zitbal.

"Het gebruik van een ergonomische zitbal maakt uw werkomgeving nog dynamischer. Ik help u graag bij uw aankoop."

Cees Horsman

Zitballen uit dit assortiment