Alle assortimenten
Blogs en Inspiratie Van reparatie tot circulaire economie
Geschreven door: Afra van Ruiten

Van reparatie tot circulaire economie


We leven in een verwarrende tijd, want hoe beoordeel je een slijtplek op een bureaustoel. Betekent dit, dat er een nieuwe kantoorstoel moet komen? Of zorgt de plek juist voor een vertrouwd gevoel? Vintage spullen voor in huis worden zeer gewaardeerd en het minimalisme is ook in onze kantoren terrein aan het verliezen. Daarmee zijn ook de strakke en gladde oppervlakken op hun retour. Hout mag een natuurlijke buts hebben.

Gerecyclede bureaustoelen
Circulaire bureaustoelen

Duurzaam kantoormeubilair

Het omarmen van ‘oude’ spullen past bij onze wens om duurzamer te leven en minder afval te produceren. Maar dan graag wel op een manier dat er niet wordt ingeleverd op kwaliteit. Dit kun je bereiken door tijdens de levensduur van bijvoorbeeld een bureaustoel, regelmatig onderhoud in te plannen. Op tijd schoonmaken en repareren verlengt de levensduur en verhoogt het gebruiksplezier. Als dan de stoel niet meer voldoet kun je hem terugsturen en mee laten draaien in het re-use en recycle traject.

Schoonmaken of herstofferen van uw bureaustoel

Hoe zorgt hijdra.com voor ondersteuning in dit traject? U kent ons als leverancier van nieuw meubilair. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor het schoonmaken van meubilair en het opnieuw stofferen van meubels, het opnieuw lakken van hout, of metalen delen. Met deze herstoffering, waarbij de stoel eventueel helemaal gedemonteerd wordt, ontstaat een nieuwe kans voor de stoel met nieuw polyetherschuim en nieuwe meubelstof op de zittingen.

Een aantal van onze merken hebben verwisselbare bekleding waardoor de stoel opnieuw kan worden bekleed als er een nieuwe medewerker komt, als de stof versleten is, of als de stoel in een andere omgeving een andere styling nodig heeft. Veel van onze stoelen zijn compleet her te gebruiken. Wij hebben dan ook een inruilservice, zodat de stoelen weer terug gaan naar de fabriek waar ze vandaan komen. Afval is grondstof voor de volgende generatie stoelen.

Circulair kantoormeubilair

Stoelencheck

Heb je een hele vloer vol met bureaus en stoelen? Schakel ons dan in voor een stoelencheck. Alle belangrijke onderdelen worden nagelopen en kleine reparaties worden direct uitgevoerd. Onderdelen, zoals gasveren en gangbare armdekjes, worden meegenomen, zodat de monteur snel kan schakelen.

Recyclen van kantoormeubelen

Vervangen onderstel bureau

Ook bureaus, die misschien prima voldoen, maar niet geschikt zijn voor zit-sta werkhoudingen, kunnen met een nieuw elektrisch onderstel een tweede leven beginnen. Een groot voordeel daarbij is dat de bladen blijven passen bij de rest van het meubilair.

Wecycle

Wat doen wij dan met de oude spullen? We proberen zo compleet mogelijk de producten terug te sturen naar de oorspronkelijke leverancier. Voor kleine apparaten met een snoer zijn we een Wecycle servicepunt. Laatst ontvingen we een strijkijzer om door te sturen. Dat kan dus ook. Ook uw oude lampen worden via Wecycle verwerkt. Een betrouwbare partner in het verwerken van ingeleverde apparaten. Onze verpakkingsmaterialen worden gescheiden ingezameld en naar onze partners gebracht. Schuim gescheiden van doorzichtig verpakkingsmateriaal van kunststof en karton gescheiden van papier.