Alle assortimenten
Blogs en Inspiratie Swopper kruk kopen? Lees onze ervaringen
Geschreven door: Tom van der Wal

Swopper kruk kopen? Lees onze ervaringen


De Swopper kruk is een model van het merk Aeris en ontworpen met als doel om de nog actiever te zitten. Doordat het lichaam tijdens het gebruik van de Swopper kan bewegen in 3 dimensies, adem je diep in en worden de bloedsomloop en de stofwisseling gestimuleerd. Door de Swopper stoel voor langere tijd te gebruiken blijf je jong en fit! Bijkomend voordeel; je verbrand calorieën. Zomaar.

De Swopper bureaustoel van Aeris is uniek in zijn soort, hij stimuleert beweging tijdens de dagelijkse werkzaamheden op kantoor of op je thuiswerkplek. Je ervaart geen gedoe met het instellen van de Swopper, de hoogte en de kracht van de vering is het enige waar je op moet letten. Waar je bij een gewone bureaustoel veelal een vaste zithouding aanneemt is dit bij de Swopper nagenoeg onmogelijk. Je zult je werkhouding bij gebruik continu afwisselen waardoor je je spieren actief blijft bewegen en de stabiliteit in je rug toeneemt. Verschillende ergonomen en fysiotherapeuten bevelen de Swopper stoel daarom ook aan.

Ervaringen van Swopper gebruikers

Zodra je van een normale bureaustoel overstapt naar een Swopper stoel moet je hoogst waarschijnlijk even wennen. Een vaste zithouding is na de eerste kennismaking met je Swopper verleden tijd. Dankzij de unieke 3D-beweging die je direct zult ervaren voelt het alsof je een ontspannen wandeling maakt. Je spieren worden continu getraind. Gebruikers van de Swopper omschrijven het gevoel van de Aeris 3D-technologie als een geheel nieuwe levenshouding. Je ervaart na langdurig gebruik minder vermoeidheid en meer energie en levenskwaliteit. Lees hieronder enkele ervaringen en reviews van Swopper gebruikers.

Sabine Geist, fysiotherapeut

“Op de Aeris Swopper zit ik rustig en kan ik me toch steeds voldoende bewegen. De beweging zorgt afwisselend voor belasting en ontspanning - een onverslaanbaar voordeel dat rugklachten voorkomt.”

Prof. Dr. Thomas Wessinghage

“De Aeris Swopper is ontwikkeld op basis van fysiologische en medische inzichten en trainingsmethodieken.”


Matthias K., Klant

“Na twee jaar gebruik in mijn thuiskantoor wil ik de Aeris Swopper niet meer kwijt. En rugpijn heb ik niet meer. Dat vind ik echt sensationeel!”

Michaela Gerg (voormalig wedstrijdskiër / Stichting Schneekristalle)

“Met de Aeris Swopper kan ik zonder rugklachten uren aan mijn bureau werken. Lui hangen is geen optie.”

De Aeris Swopper als blikvanger

Naast de ergonomische reden om een Swopper kruk aan te schaffen is het ook een echte eyecatcher op kantoor of thuiswerkplek. Het frame is verkrijgbaar in de drie basiskleuren wit (WH), lichtgrijs metallic (LM) of zwart (BK).


Een standaard zwarte bureaustoel of kruk is vaak voldoende. Echter maken we steeds vaker de keuze voor een unieke kleur en/of stofsoort voor het zitmeubilair op de werkplek. Standaard in onze webshop zijn alle Swoppers uitgevoerd in de stofgroep Wolmix Capture van Gabriel. Daarnaast is er op aanvraag nog keuze uit Kunstleer Uruguay, Wolmix Select, Microvezel Comfort, Vilt Luna, Mesh textiel Runner, Kunstleer Stamskin en Leer Atlantic. In onze showroom hebben we alle stalen van deze stofsoorten beschikbaar om de juiste keuze te kunnen maken.

Swopper bureaustoel samenstellen

Doordat de Swopper verkrijgbaar is in verschillende configuraties kun je voor elk lichaam en postuur de ideale Swopper samenstellen. Standaard zijn de Swoppers in onze webshop uitgevoerd met een ‘Standaard (ST)’ gasveer/veerpoottype. Deze vering is ontworpen voor mensen met een lichaamsgewicht van 50 tot 120 kilogram. Het bereik van de hoogteverstelling is belast 45 tot 59 centimeter en onbelast 52 tot 66 centimeter.

Swopper vering

De vering van een Swopper

De ‘Standaard (ST)’ vering is ideaal geschikt voor een werkplek met een vaste hoogte of een (elektrisch) verstelbaar zit-sta bureau. Hieronder een kort overzicht van alle veerpoottypes.


Standard (ST)

Lichaamsgewicht: 50 - 120 kg
Bereik hoogteverstelling belast: 45 – 59 cm
Bereik hoogteverstelling onbelast: 52 – 66 cm


Low (LO)

Lichaamsgewicht: 50 - 120 kg
Bereik hoogteverstelling belast: 42 – 56 cm
Bereik hoogteverstelling onbelast: 50 – 64 cm


High (HI)

Alleen verkrijgbaar voor Aeris Swopper met glijdoppen

Lichaamsgewicht: 50 - 120 kg
Bereik hoogteverstelling belast: 49 – 69 cm
Bereik hoogteverstelling onbelast: 56 – 76 cm


Light (LI)

Lichaamsgewicht: 35 - 50 kg
Bereik hoogteverstelling belast: 42 – 56 cm
Bereik hoogteverstelling onbelast: 47 – 61 cm

De vier veerpoottypes voor een Swopper zijn verkrijgbaar in zes verschillende kleuren. Wit, lichtgrijs metallic, zwart, blauw, groen of rood. Er zijn twee opties voor de veerkleur. Optie 1: veerkleur evenals de framekleur (wit, lichtgrijs metallic of zwart). Optie 2: veerkleur evenals de kleur van de zittingbekleding. Alleen beschikbaar in de 5 basiskleuren (zwart, grijs, rood, blauw of groen).

Een Swopper met of zonder wielen

Naast de verschillende gasveren kun je de Swopper ook nog verkrijgen met glijdoppen (101) of met wielen (102). De lichamelijke beweging die je uit je Swopper kunt halen zijn nagenoeg gelijk bij beide modellen. Er zijn wielen voor een harde ondergrond (HB) zoals o.a. tegels, parket of laminaat en er zijn wielen voor een zachte ondergrond (WB) zoals o.a. tapijt, pvc of vilt. De Swoppers met wielen in onze webshop zijn standaard uitgevoerd met wielen voor een harde ondergrond, Swoppers met wielen voor een zachte ondergrond zijn verkrijgbaar op aanvraag.

Aeris Swopper speciaalzaak

Bezoek onze showroom en ervaar de unieke techniek van de Aeris Swopper. We hebben een aantal standaard kleuren en modellen direct uit voorraad leverbaar. Ook is het mogelijk om alle kleuren en stofgroepen te bekijken.

"De techniek van de Aeris Swopper is uniek. Ervaar de 3D-technologie in onze showroom."

Cees Horsman

Producten uit dit artikel