Alle assortimenten
Zit-sta bureaus

Zit-sta werken


Zit-sta werkplekken worden ook wel het nieuwe werken genoemd. Ergonomisch onderzoek laat zien dat we veel te lang achter elkaar zitten. Het is veel gezonder om afwisselend te zitten en te staan. Gecombineerde werkplekken waarbij beide mogelijk zijn, komen steeds meer voor. Er worden zelfs meer zit-sta bureaus dan reguliere bureaus gekocht. En de redenen hiervan zijn vrij simpel; op de korte termijn kunt u optimaal presteren en voor de lange termijn worden chronische rug- en schouderklachten voorkomen. De belangrijkste vereiste voor een goede zit-sta werkplek is een makkelijk in hoogte verstelbaar bureau met een voldoende groot bereik.

Een andere mooie bijkomstigheid is dat door de eenvoudige bediening waarmee de bureaus hoger en lager gezet kunnen worden, ze ook goed gebruikt kunnen worden op flex werkplekken.  De hoogte kan met een druk op de knop worden ingesteld voor de juiste werknemer, zowel zittend als staand.

Elektrisch verstelbare bureaus

hijdra.com heeft een groot aantal bureaus die uitgerust zijn met elektrische bediening. Wanneer een zit-sta bureau 2 elektrische motoren heeft is het hefvermogen al snel 100 KG. Zo kunt u met één druk op de knop uw bureauhoogte met al uw spullen er op aanpassen.

Handmatig verstelbare bureaus

Ondanks dat er elektrisch verstelbare zit-sta bureaus zijn met een lagere prijs zijn er nog altijd zit-sta bureaus met een zogenoemde slinger. Doormiddel van de slinger die onder het bureau is bevestigd kunt u eenvoudig het bureau omhoog of omlaag draaien.

Efficiënter werken

Zit-sta werken is niet alleen gezond voor uw lichaam, het is ook nog eens bewezen dat u efficiënter werkt én meer uit uw werkdag haalt als u zittend en staand werken met elkaar afwisselt. Door ieder half uur tot uiterlijk een uur af te wisselen van zit of sta positie blijft u automatisch in beweging. Dit is niet alleen goed voor de stofwisseling, maar ook voor de doorbloeding en uw gevoel van energie. Op deze manier blijft uw brein actiever gedurende de dag. Dit betekend niet dat u uren hoeft te gaan staan. Juist het afwisselende aspect van werken aan een zit-sta werkplek geeft het beste resultaat.
Het resultaat van het gebruik van zit-sta bureaus betekend niet alleen dat uw concentratie langer op een hoger peil is, ook zult u merken dat u creatiever bent dan wanneer u hele dagen in de zelfde zit-positie zit.

Voorkom en verhelp lichamelijke klachten

Rug- en nekpijn

Rugpijn is ruimschoots de meest voorkomende klacht bij kantoormedewerkers die vaak aan een bureau zitten. Ook nekpijn is een veel voorkomende klacht. Beide klachten zijn te wijten aan het langdurig aanhouden van een en dezelfde houding. Spieren en gewrichten verstijven en dit veroorzaakt lichamelijk ongemak. Verschillende onderzoeken tonen aan dat na 2 weken gebruik te maken van een zit-sta werkplek, chronische rug- en nekpijn bij 54% van de deelnemers is verminderd. (het onderzoek)

Hart- en vaatziekten

Mensen die lange dagen zittend doorbrengen lopen een aanzienlijk hoger risico op hart- en vaatziekten. De doorbloeding van het lichaam wordt belemmerd wat een direct effect heeft op uw gezondheid. Door meer te zitten dan aangeraden wordt neemt het risico op hart- en vaatziekten met 147% toe. Sterker nog, het effect is ook niet zomaar ongedaan te maken. Zelfs wanneer u een uur sport op dagen waarop u lang heeft gezeten worden de negatieve effecten van een hele dag zitten niet ongedaan gemaakt.

Diabetes

Voor mensen die diabetes type 2 hebben of die insuline resident zijn is het bekend dat een hogere bloedsuikerspiegel na maaltijden slecht is voor de gezondheid. Maar ook voor mensen die dit niet hebben geldt dit. Door na de lunch weer aan het werk te gaan aan een zit-sta bureau en het zitten en staan af te wisselen nemen de bloedsuikerpieken aanzienlijk af. Dit is dan ook direct te koppelen aan het hogere risico voor diabetes type 2 voor mensen die lange dagen zitten.

Het werken aan en het gebruiken van een zit-sta werkplek verkleint dus niet alleen de kans op diabetes type 2, maar helpt ook nog eens bij mensen die insuline resident zijn. 

De mogelijkheden, in 5 stappen naar uw perfecte bureau

Er zijn tegenwoordig ontelbare mogelijkheden bij het samenstellen van uw ideale werkomgeving, zo ook bij zit-sta bureaus. Omdat er zo veel opties zijn zetten wij graag voor u op een rijtje wat de verschillende mogelijkheden zijn. Van de afmetingen van het blad tot aan het aantal motoren en de accessoires. Door al deze mogelijkheden is er altijd wel een bureau die perfect aansluit bij uw wensen en budget!

''Ik help u graag bij het samenstellen en uitkiezen van uw ideale zit-sta bureau."

Liesbeth van der Mel


1. Enkele of duo werkplek

Zijn uw collega's ook overtuigd van de voordelen van een zit-sta werkplek? Dan is een duo zit-sta werkplek de perfecte oplossing. Een strak duo meubel is een aanwinst voor ieder kantoor. Dit meubel stimuleert samenwerking en geeft de mogelijkheid om medewerkers met een individuele taak als groep samen te brengen. Ook hebben veel duo werkplekken de mogelijkheid om te configureert te worden met een bureauscherm voor meer rust en privacy.

2. Bureaublad afmetingen en vormen

Net als bij reguliere bureaus heeft u bij zit sta bureaus te mogelijkheid om te kiezen uit verschillende afmetingen van het blad. Diverse standaard maten zoals 160x80 cm zijn beschikbaar, of wilt u liever wat extra ruimte? Dan is er ook voldoende keus uit 180x90 cm bureaubladen. Ook zijn er zit-sta bureaus in hoekvormen, zo kunt u veel spullen kwijt én ergonomisch werken. De dikte van het bureaublad hangt af van de materiaal en kleur keuze. 

3. Zijwang of tafelpoot

Ook heeft u de mogelijkheid om te kiezen tussen een tafelpoot en een zijwang. Beide opties hebben hun voordelen. Bij een zijwang wordt er meer privacy gecreëerd voor u als gebruiker en zijn eventuele kabels of voetensteunen minder zichtbaar. Ook oogt het strak en modern. Een reguliere tafelpoot oogt ruimtelijker en minder afgesloten.

4. Elektrisch of handmatig

Het merendeel van de zit-sta bureaus is tegenwoordig elektrisch te verstellen. Echter is het nog steeds mogelijk om zit-sta bureaus met een handmatig systeem te kopen. Het overduidelijke voordeel van een elektrisch verstelbaar bureau is het gebruiksgemak. Dit is niet alleen handig als u snel van houding wilt verwisselen, maar ook wanneer het bureau wordt ingezet als een flex-werkplek. Zo kunnen medewerkers met één druk op de knop het bureau op de ideale hoogte zetten.

5. Kleuren en materialen

Al onze zit-sta bureaus zijn verkrijgbaar in talloze kleuren en verschillende materialen. Zo kunt u de bureaus aanpassen naar uw wens en smaak, zodat ze in ieder kantoor thuis passen. Onderstaand vindt u een kleine greep uit de mogelijkheden, er is echter nog veel meer mogelijk, onze leveranciers bereiden het assortiment voortdurend uit, vraag ons daarom gerust naar de mogelijkheden!

Bureau bladen


Melamine

Eiken Robson

Toscaans Noten

Eiken Donker

HPL

Noten Wengé

Eiken Natuur

Betonlook Donker

Linoleum

Zwart

Grijs

Roomwit

Bureau onderstellen

Zilver

Zwart

Wit

Zit-sta accessoires

Zit-sta werkplekken komen het beste tot hun recht als ze uitgerust zijn met accessoires. Accessoires mogen niet ontbreken bij een zit-sta werkplek. Sommige zijn genoodzaakt, zoals goede kabelmanagement omdat het bureau omhoog en omlaag gaat. Met goede kabelmanagement blijft het onder uw bureau netjes, en blijft er niks haken als u het bureau in hoogte verstelt. Andere accessoires zijn gewoon erg handig en fijn om mee te werken, zoals elektrificatie inbouw en opbouw, zodat u altijd een stopcontact binnen handbereik heeft. Maar de belangrijkste accessoire is misschien wel de monitorarm. Met een monitorarm zet u de puntjes op de i als het om een ergonomische werkplek gaat. Zo zijn de beeldschermen makkelijk op de goede hoogte te hangen zodat u geen nekklachten krijgt. Maar het levert ook veel extra ruimte op uw bureau op.

Kom proberen!


Korting op zit-sta bureaus

Zit Sta Werkplek Bureau Elektrisch Enkel JB 160x80 68-118cm Blad Wit Frame Wit

Artikelcode S2T1V5
€ 395,00 /Stuk/1 excl. BTW € 477,95 (incl. BTW)

Zit Sta Werkplek Bureau Elektrisch Enkel 180X90cm Elektrisch 62-130cm Blad Eiken Donker Frame Wit

Artikelcode P3010
€ 725,00 /1/Stuk excl. BTW € 877,25 (incl. BTW)
Korting op zit-sta bureaus

Zit Sta Werkplek Bureau Elektrisch Enkel Voortman 160X80 65-130cm Blad Eiken Licht Frame Wit

Artikelcode HTZ80-160-E-T
€ 995,00 /1/Stuk excl. BTW € 1.203,95 (incl. BTW)

Zit Sta Bureau Werkplek Elektrisch Enkel 180X80cm 62-130cm Blad Eiken Donker Frame Wit

Artikelcode P3006
€ 725,00 /1/Stuk excl. BTW € 877,25 (incl. BTW)
Korting op zit-sta bureaus

Zit Sta Werkplek Bureau Elektrisch Enkel 160X80cm 62-130cm Blad Eiken Donker Frame Wit

Artikelcode P3004
€ 695,00 /1/Stuk excl. BTW € 840,95 (incl. BTW)
Korting op zit-sta bureaus

Zit Sta Werkplek Bureau Elektrisch Enkel 180X80cm 68-118cm Blad Sloophout Frame Staal

Artikelcode S2118
€ 645,00 /1/Stuk excl. BTW € 780,45 (incl. BTW)

Zit Sta Bureau Werkplek Elektrisch Duo Voortman 160X80 65-130cm Blad Eiken Donker Frame Wit

Artikelcode HTDZ80-160E-HH
€ 1.895,00 /1/Stuk excl. BTW € 2.292,95 (incl. BTW)
Korting op zit-sta bureaus

Zit Sta Werkplek Bureau Voortman Enkel Elektrisch 65-130cm 160X80 Blad Eiken Licht Frame Wit

Artikelcode HTZ80-160-E-W
€ 1.195,00 /1/Stuk excl. BTW € 1.445,95 (incl. BTW)

Zit Sta Werkplek Bureau Voortman Duo Elektrisch 65-130cm 160X80 Blad Eiken Donker Frame Wit

Artikelcode HTDZ80-160-E-HW
€ 1.995,00 /1/Stuk excl. BTW € 2.413,95 (incl. BTW)
Korting op zit-sta bureaus

Zit-Sta Vergadertafel Voortman 180x100 Elektrisch Verstelbaar Frame Wit Blad Eiken Licht

Artikelcode HTZ100-180E-T
€ 1.415,00 /1/Stuk excl. BTW € 1.712,15 (incl. BTW)