Alle assortimenten
Kantoormachines Papiervernietigers

Papiervernietigers


Iedereen heeft wel een aantal documenten waar niemand iets mee te maken heeft. Wanneer u deze papieren snel en efficiënt wil vernietigen, kunt u gebruik maken van een papierversnipperaar. In onze shop vindt u een ruim assortiment aan papiervernietigers in de volgende categorieën: Papiervernietigers voor thuiskantoor, Papiervernietigers voor de werkplekPapiervernietigers voor de afdeling, Papiervernietigers voor de etage en Toebehoren papiervernietigers.


Papier- en datavernietigers

Met een papiervernietiger/shredder kunt u vertrouwelijke documenten of facturen snel en gemakkelijk onleesbaar maken. De papiervernietiger, ook wel shredder of papierversnipperaar genoemd, vernietigt het papier door deze in dunne reepjes te snijden.

"Op zoek naar een papiervernietiger die uw situatie aan kan? Ik geef u graag het juiste advies."

Vincent Hoekman

De meest veilige papiervernietigers snijden het papier in twee richtingen door, men houdt dan alleen nog kleine snippers over. Hierdoor wordt het ook wel versnipperen in plaats van vernietigen genoemd, en is ook het synoniem papierversnipperaar goed te begrijpen. Het document wat in zo'n versnipperaar gaat wordt namelijk vernietigd, onleesbaar gemaakt, maar het papier wat er uit komt is in feite 'slechts' versnipperd.


Voor thuisgebruik volstaan de goedkopere papierversnipperaars, die hebben minder mesjes en snijden het papier in iets bredere repen. Hoe belangrijker de documenten zijn, hoe meer mesjes er nodig zijn om smallere stroken papier te snijden.


Het veiligheidsniveau van een papierversnipperaar wordt uitgedrukt met behulp van de DIN 32757 norm, en deze norm heeft de veiligheid in vijf klassen opgedeeld:

 • Klasse 1, aangeduid met DIN1: Geschikt voor algemene documenten. Stroken van 10.5mm breed. Snippers van 10.5 x 40 tot 80mm.
 • Klasse 2, aangeduid met DIN2: Geschikt voor interne documenten. Stroken 3.9 of 5.8mm breed. Snippers 7.5 x 40 tot 80mm.
 • Klasse 3, aangeduid met DIN3: Geschikt voor Vertrouwelijke documenten. Stroken 1.9mm breed. Snippers 3.9 x 30 tot 50mm.
 • Klasse 4, aangeduid met DIN4: Geschikt voor geheime documenten. Snippers 1.9 x 15mm.
 • Klasse 5, aangeduid met DIN5: Geschikt voor zeer geheime documenten. Snippers 0.78 x 11mm.

 • De DIN1 t/m DIN3 veiligheidsklassen zijn goed geschikt voor thuisgebruik. U moet echter niet alleen naar de veiligheidsklasse kijken, het is ook van belang hoe snel het papier versnippert moet worden en hoe vaak en hoeveel u wilt versnipperen. Een (goedkope) papierversnipperaar voor thuisgebruik heeft bijv. een capaciteit van 5 vel 80grams papier. Dit is de hoeveelheid papier die tegelijkertijd versnippert kan worden. De duurdere papiervernietigers in de categorie voor bedrijfsmatig gebruik kunnen tot 35 of zelfs 500 vel tegelijk versnipperen en hoeven ook minder vaak geleegd te worden. Dit wordt aangeduid met de opvangcapaciteit (van de opvangbak).

  Persoonlijk advies

  In onze showroom te Leimuiden hebben we verschillende papiervernietigers staan die we graag aan u demonstreren. Bent u niet direct in de gelegenheid om onze showroom te bezoeken? Neem dan contact op met ons via de onderstaande mogelijkheden.

  Telefonisch

  0172 - 60 22 61

  Telefonisch bereikbaar op werkdagen
  tussen 08.00 en 17.00 uur.

  Via de e-mail

   info@hijdra.com

  Op werkdagen krijg je doorgaans
  binnen 24 uur reactie.

  Via de live chat

   Klantenservice chat

  Op werkdagen meestal beschikbaar
  tussen 09.00 en 17.00 uur.