Alle assortimenten

Hemp Fine, Kuip Bruin, Zitting Remix 3 - 123, 4-Poots Frame Metaal, Kleur Onderstel Zwart Fijnstructuur RAL 9011, Standaard Glijders


Bekijk dit product in onze showroom
€ 466,00 /1/Stuk excl. BTW € 563,86 (incl. BTW)

Op werkdagen vóór 17:00 uur besteld, de volgende werkdag geleverd*

Merk
Vepa

Verpakking
1/Stuk

Artikelcode
V-Hemp-FI22

Besteleenheid
1

Product omschrijving


Hemp Fine

Met de Hemp Fine lanceren we als eerste ter wereld een collectie stoelen met een kuip van een uniek biomateriaal. De gebruikte materialen hennep en hars zijn beide volledig biologisch, plantaardig én recyclebaar. Iets dat nog niet eerder mogelijk was!

Hennep uit de regio

De reststroom van vezels uit de hennepverwerking wordt gebruikt als grondstof om de zitkuip van de stoel mee te maken. Het voordeel van hennep is dat het groeit zonder kunstmest of bestrijdingsmiddelen, nauwelijks water nodig heeft en het in Nederland wordt verbouwd. Daarnaast is hennep supersterk én neemt het CO2 op. Hierdoor heeft de productie van de stoel een negatieve CO2-voetafdruk. Er wordt dus meer CO2 opgenomen dan uitgestoten.

Oneindig herbruikbare stoel

Wat deze stoel echt uniek maakt, is dat we hem kunnen shredderen en er weer opnieuw een stoel van maken zonder toevoeging van chemicaliën of andere stoffen.

De onderdelen van de stoel zijn zo ontworpen dat ze na gebruik eenvoudig van elkaar gescheiden en hergebruikt kunnen worden. Hoewel de kuipen in de natuur volledig afbreekbaar zijn, breken we ze liever niet af. Dat is zonde en onnodig. De kuip wordt vermalen en daarna opnieuw geperst. Met dezelfde kwaliteit en eindeloos opnieuw. Wij zijn het enige bedrijf ter wereld waarbij dit mogelijk is zonder dat er nieuwe grondstoffen worden toegevoegd.

Made in Holland

Vepa onderscheidt zich door alles in eigen fabrieken in Nederland te produceren. De eigen hout-, plaatstaal-, stalenbuis-, poedercoat-, houtspuit-, stoffering- en eindmontageafdeling vormen een complete productiekring binnen één onderneming. Door dicht bij de afzetmarkt te produceren houden we de afstanden klein en de CO2-uitstoot minimaal.

Specificaties


Artikelcode V-Hemp-FI22
Merk Vepa
Kleur Bruin
Kleur frame Zwart
Armleggers Nee
Hoogte zitting (onbelast) 45,5 cm