Alle assortimenten
Evenementen en Workshops Workshop: Van conflict naar oplossing
Geschreven door: Monique Bruijn

Van conflict naar oplossing


Op woensdag 17 januari 2018, om 14.30 uur verzorgde Sandra van Loenen en Patricia Hoogervorst de actieve workshop 'Van conflict naar oplossing', deze workshop werd medemogelijk gemaakt door hijdra.com.

In moderne organisaties met flexibele arbeidsomstandigheden, een diversiteit aan culturen en een sterkere nadruk op zelfsturing komen conflicten helaas nog steeds voor. Onderzoek toont aan dat managers gemiddeld 20% van hun tijd besteden aan het oplossen van conflicten. Conflicten kosten niet alleen tijd, ze zorgen ook voor ontevreden medewerkers en dragen zeker niet bij aan een goed bedrijfsresultaat. Wat de daadwerkelijke gevolgen zijn van conflicten hangt sterk af van de wijze waarop medewerkers met een conflict omgaan.


In de workshop “van conflict naar oplossing” gaven Sandra van Loenen en Patricia Hoogervorst je bruikbare tips om vanaf nu beter om te gaan met conflicten.


In deze workshop kon je leren welke fases een conflict kent en laten Sandra en Patricia je ervaren hoe je met behulp van eenvoudige stappen in een gesprek in verbinding blijft met elkaar en escalatie kunt voorkomen.


Nawoord workshop 'Van conflict naar oplossing'

Een leven zonder wrijving, irritaties of verschil van mening is saai. Het moet af en toe een beetje wringen om niet in een flat line zone terecht te komen. Daar zijn we het met elkaar over eens. Het is makkelijker een conflict op te lossen met iemand die je niet kent en waar je niet dagelijks mee te maken hebt. Dat komt door de belangen die je hebt bij een contact. Er komen meer emoties om de hoek bij relaties die dicht bij je staan. Dat is dan ook direct een mooie plaats om de vaardigheden te oefenen die we aangereikt hebben gekregen bij de workshop ‘Van conflict naar oplossing’ van Sandra van Loenen en Patricia Hoogervorst.

Patricia en Sandra benoemen de urgentie om conflicten op een goede manier op te lossen en aan te pakken. We willen allemaal in een goed draaiende omgeving functioneren. Zij laten zien dat jouw rol er toe doet. Je kunt een verschil van mening zorgvuldig aanpakken, of laten escaleren en laten oplopen tot een ontploffing. Samen uit het conflict komen of samen de afgrond in. Er zijn drie fases te onderscheiden; rationele fase, emotionele fase en escalatie fase. Het makkelijkst is om er tijdens de rationele fase uit te komen. De kans dat iedereen er een goed gevoel aan overhoudt is op dat moment het grootst. Je hoeft ook niet alles op te lossen, laat een conflict lopen als het buiten jouw cirkel van invloed valt.

We krijgen door welke rol de ander, of ikzelf, aanneemt en worden aangemoedigd daaruit te stappen. Je kunt verschillende rollen onderscheiden zoals aanklager, helper en slachtoffer. Deze rollen kosten energie en helpen niet in het oplossen van het conflict. Blijf in verbinding met jezelf en luister naar wat de ander nodig heeft.

Beter is om het gesprek aan te gaan. Zij laten de methode van de geweldloze communicatie zien en doen oefeningen met ons. Kom in verbinding met de ander door de volgende vier stappen.

  1. Neem maar wat er gebeurt en benoem de feiten.
  2. Vertel wat je voelt.
  3. Benoem welke behoefte jij zelf hebt (bijvoorbeeld tijd om dingen uit te zoeken).
  4. Benoem specifiek wat je wilt en doe een verzoek naar de ander. Stel je vraag zonder er een eis van te maken.

Sandra en Patricia geven trainingen bij individuen en bedrijven op het gebied van communicatie en samenwerken. Zij kunnen ook een DISC analyse uitvoeren en inzetten om een team beter te laten communiceren.


Sandra van Loenen

Sandra is opleidingskundige en heeft veel ervaring als trainer en coach voor zowel teams als individuen. Haar motto bij conflicthantering: “Denk in oplossingen, niet in beperkingen en er gaat een wereld voor je open.”


Lees meer over Sandra van Loenen op www.sandravanloenen.nl

Patricia Hoogervorst

Patricia is bedrijfskundige en teamcoach. Zij heeft vele jaren managementervaring en weet mensen te motiveren om oplossingsgericht te werken. Haar uitgangspunt bij het oplossen van conflicten "door te erkennen wat jou en de ander ten diepste raakt in het conflict ontstaat ruimte voor oplossingen.”


Lees meer over Patricia Hoogervorst op www.phoocus.nl