Alle assortimenten
Blogs en Inspiratie Welke ergonomische muis past het beste bij mij?
Geschreven door: Sonja Hölscher

Welke muis past het beste bij mij?


Een computer, een toetsenbord en een muis. Bijna iedereen die met een computer werkt heeft ook een muis. Fijn! Als deze doet wat je wilt en als deze ook past bij jouw houding. Niet voor niets is de muis 1 van de meest aangeschafte ergonomische hulpmiddelen. De muis verzorgt ook veel klachten. Denk maar aan RSI.

Een muis als ergonomisch hulpmiddel 

Een muis neemt u misschien wel honderden keren ter hand tijdens uw momenten achter de computer. Een muis die niet voldoende ondersteund kan ernstige problemen opleveren. Daarom is het verstandig om verder te kijken en een ergonomische muis te kiezen die uw houding ondersteund. Het is een goed hulpmiddel om klachten te helemaal voorkomen of te zorgen dat klachten niet verergeren. Helaas wordt het niet vaak preventief gekocht. Pas als klachten ontstaan worden mensen zich bewust van de mogelijke ergonomische hulpmiddelen. 

Tips voor het kopen van een ergonomische muis

Er zijn ongelofelijk veel soorten muizen in omloop. Zo ook in de categorie ergonomische muizen. En alle fabrikanten zeggen dat zij de beste hebben. Tja, maar welke is het beste voor u?

Gebruik deze tips om de juiste ergonomische muis aan te schaffen:

  • Begin met het kiezen voor een variant in muizen zoals een draadloos en links- of rechtshandig.
  • Meet uw hand op en de maat van het product, zodat u de juiste formaat muis koopt.
  • Probeer een muis uit voor u deze aanschaft. Zo weet u zeker dat u een juiste muis koopt.

Het gebruik van een ergonomische verticale muis zal u helpen om onbewust gezond te gaan muizen. Met de R-Go HE Mouse staan de hand en pols automatisch in een natuurlijke, ontspannen stand (met de duim omhoog). De verticale muis vermindert de belasting op kleine spieren en pezen, omdat de muis automatisch vanuit de hele arm wordt bediend. Hierdoor wordt een gezonde manier van muizen aangeleerd.

"Zonder dat je het weet kun je met een gewone muis je pols overbelasten en grote klachten krijgen."

Sonja Hölscher

Producten uit dit artikel