Alle assortimenten
Blogs en Inspiratie Waar moet je op letten bij de aanschaf van een bureaustoel?
Geschreven door: Dirk-Jan Hijdra

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een bureaustoel?


Goed zitten is belangrijk, zeker op de werkvloer. Het zorg ervoor dat je minder snel fysieke klachten krijgt en dat je langer met plezier kunt werken. Goed zitten heeft alles te maken met een goede stoel en de juiste instellingen. Niet omdat die stoel je in een bepaalde houding dwingt, maar omdat hij je uitnodigt vaak van houding te veranderen. Omdat op die manier je doorbloeding goed op gang blijft en je geen spierpijn krijgt.

Als je vaak van houding wilt veranderen, heb je een stoel nodig die dat mogelijk maakt. Een stoel die je volgt. Die je de ruimte en de vrijheid geeft om te doen wat jij wilt. Die je onbezorgd laat uitblinken in de dingen waar jij goed in bent. Of dat nou achter de laptop, de mengtafel, je bureau of de spelcomputer is. Of je nou bezig bent met je hobby, je administratie of je meesterwerk. Een goede stoel nodigt je uit jezelf te overtreffen. Omdat het uiteindelijk helemaal niet om die stoel gaat. Het gaat om jou.

De individuele instelling is alles!

Is de bureaustoel naar wens in te stellen zodat u comfortabel kunt zitten? Denk aan de volgende opties:

  • De juiste zithoogte
  • De juiste zithoek
  • De juiste zitdiepte
  • De instellingen van de armleggers, de hoogte en de breedte
  • Een eventuele lendenondersteuning

Dynamisch zitten, bewegend zitten

Is de bureaustoel voorzien van synchroontechniek? Met synchroontechniek bedoelen we de techniek die ervoor zorgt dat behalve de rug van de stoel ook de zitting meebeweegt. Op die manier is je rug in iedere houding goed ondersteund, wat ervoor zorgt dat je altijd gezond en comfortabel zit. Verandering van houding zorgt namelijk voor een optimale voeding van de tussenwervelschijven.


Op lange termijn vormen steeds gelijkblijvende houding en een monotoon bewegingsverloop een belasting voor het lichaam. De gevolgen zijn spierstijfheid, verkrampingen, hoofd- en rugpijn en/of ook ‘gewone’ vermoeidheid, omdat de bloedsomloop onvoldoende wordt gestimuleerd.

Hoeveel uur wordt er dagelijks gebruik gemaakt van de stoel?

De bureaustoel van een vertegenwoordiger bijvoorbeeld, die veel uren op de weg zit en maar weinig uren in zijn of haar bureaustoel doorbrengt, dient aan minder eisen te voldoen dan de stoel van bijvoorbeeld een administratief medewerker die zo’n 8 uur per dag gebruik maakt van de bureaustoel.

Proefplaatsing op locatie

De stoelen die wij in onze showroom op voorraad hebben kunnen op dat moment erg lekker zitten alleen wat als hij na een week toch niet bevalt? Daarom bieden wij de mogelijkheid om een bepaalde stoel een week op proef te zetten bij u op kantoor zodat u vervolgens zeker weet of dit wel of niet de juiste aankoop is voor u.

"De individuele instelling van uw bureaustoel is het belangrijkste van alles."

Dirk-Jan Hijdra

Producten in dit artikel