Alle assortimenten
Blogs en Inspiratie Waar moet een ergonomische bureaustoel aan voldoen?
Geschreven door: hijdra.com

Waar moet een ergonomische bureaustoel aan voldoen?


Bij het inrichten van een comfortabele en gezonde werkplek is een ergonomische bureaustoel een essentieel onderdeel. Een goede bureaustoel zorgt voor de juiste ondersteuning van het lichaam en draagt bij aan een goede werkhouding. Vaak realiseert men zich niet dat ze beter af zijn wanneer ze zich laten adviseren bij het kiezen van een bureaustoel. Ze zijn geneigd om lukraak een stoel te kiezen op basis van uiterlijk, prijs of andere meningen. Daarmee houden ze geen rekening met hun eigen zithouding en de bureaustoel specificaties. In de juiste combinatie draagt het ├ęcht bij aan een gezonde en comfortabele werkhouding, waardoor de productiviteit stijgt en klachten worden voorkomen.

Bij het kiezen van een ergonomische bureaustoel zijn verschillende factoren van belang:

  1. De ARBO-richtlijnen
  2. Het postuur van de gebruiker
  3. Andere aspecten van de werkplek

ARBO-richtlijnen voor een bureaustoel

Om te voldoen aan de ARBO-richtlijnen voor werkplek en bureaustoelen moeten ergonomische bureaustoelen aan specifieke eisen voldoen. Deze richtlijnen zijn opgesteld om de gezondheid en veiligheid van werknemers te waarborgen tijdens het werken op kantoor.

Klik hier om de 15 ARBO-richtlijnen te bekijken.

Het postuur van de gebruiker

Het postuur van de gebruiker is essentieel bij het kiezen van een passende ergonomische bureaustoel. Verschillende lichaamstypes vereisen verschillende specificaties en afmetingen voor optimale ondersteuning. Denk aan de zithoogte, zitbreedte, zitdiepte en rugleuning. Deze moeten allemaal worden afgestemd op het postuur van de gebruiker om een ergonomische en comfortabele werkhouding te bevorderen en lichamelijke klachten te voorkomen.


Een ervaren ergonomie specialist kan de juiste afmetingen en instellingen aanbevelen op basis van het postuur van de gebruiker. Zo biedt de gekozen bureaustoel de juiste ondersteuning aan het lichaam van de gebruiker, ongeacht zijn postuur.

De overige aspecten van de werkplek

Bij het kiezen van een nieuwe bureaustoel is het ook belangrijk om niet alleen naar de stoel zelf te kijken, maar ook naar andere aspecten van de werkplek. De stoel staat namelijk niet op zichzelf, maar hoort bij een totale opstelling van het bureau, beeldschermen en de ergonomische accessoires zoals muis en toetsenbord. Al deze elementen moeten goed op elkaar zijn afgestemd voor het beste rendement.

Conclusie

Om ervoor te zorgen dat de juiste ergonomische bureaustoel wordt gekozen, moet er rekening gehouden worden met regels, postuur en de gehele werkplek. Daarbij is het raadzaam om advies in te winnen, waar deskundigen op het gebied van ergonomie helpen bij het maken van de juiste keuze voor een ergonomische bureaustoel en het optimaliseren van de volledige werkplek.

hijdra.com weet dat het maken van de juiste keuze niet eenvoudig, maar wel voordelig is voor de langere termijn. Daarom bieden wij gratis deskundig advies op het gebied van ergonomische bureaustoelen in onze showroom. Zo kopen onze klanten de juiste bureaustoel die bijdraagt aan de productiviteit. Plan eenvoudig een afspraak om zeker te weten dat je de juiste keuze maakt.

Maak een afspraak

We hebben een groot assortiment kantoorinrichting en bureaustoelen in onze showroom opgesteld die je direct kunt zien en uitproberen op basis van ons advies. Zo bespaar je direct tijd en kom je beslagen ten ijs. Wil je zeker weten dat de juiste specialist aanwezig is, raden wij je aan even een afspraak te maken.

Telefonisch

0172 - 60 22 61

Telefonisch bereikbaar op werkdagen
tussen 08.00 en 17.00 uur.

Via de e-mail

 info@hijdra.com

Op werkdagen krijg je doorgaans
binnen 24 uur reactie.

Via de live chat

 Klantenservice chat

Op werkdagen meestal beschikbaar
tussen 09.00 en 17.00 uur.