Alle assortimenten
Blogs en Inspiratie Voorbeelden van innovatieve werkplekken
Geschreven door: Afra van Ruiten

Innovaties op het gebied van kantoorinrichting


Tegenwoordig wordt er veel tijd gestoken in de inrichting van kantoren. Maar welke inrichtingen bevorderen de samenwerking, het vergaderen, de ontspanning of de beweging op kantoor? Lees hieronder de verschillende mogelijkheden

Samenwerken

Hoe dichter we bij elkaar zitten hoe meer we samenwerken met elkaar. Als men op kantoor verder dan 30 meter uit elkaar zit maakt de afstand niet meer uit, vanaf deze afstand is samenwerken bijna onmogelijk. Op de afbeeldingen hieronder is te zien dat het hele knusse werkplekken zijn waardoor de samenwerking met collega's extra bevorderd wordt.


Het is belangrijk dat collega's die op dat moment niks met de samenwerking te maken hebben er ook geen last van hebben. Op de linker foto is te zien dat er gebruik wordt gemaakt van scheidingswanden. De wanden zorgen voor meer concentratievermogen en extra privacy. De uitgebreide kleurkeuze in de stoffering maakt het creëren van een optimale sfeer mogelijk.

Effectief vergaderen

Regelmatig vergaderen is noodzakelijk om een bedrijf en zijn teams gesmeerd te laten lopen. Vergaderen kan tegenwoordig in elke ruimte en in elke setting. Zo ziet je bijvoorbeeld op de rechter afbeelding hieronder dat de vergaderruimte meer lijkt op een duurzame kantine als op een zakelijke vergaderruimte. Om de omgeving zo persoonlijk mogelijk te maken halen mensen vaak meer inspiratie en motivatie uit de gesprekken die er gevoerd worden.


Op de linker foto hieronder zijn de ouderwetse vergaderstoelen vervangen door de HAG Capisco stoelen. Deze stoelen zorgen ervoor dat mensen in beweging blijven tijdens het zitten, hierdoor houden mensen het langer vol tijdens een vergadering en kunnen er betere gesprekken gevoerd worden.

In beweging op kantoor

De meeste mensen zitten het grootste deel van de dag achter een bureau en krijgen dus (te) weinig beweging. De risico's daarvan blijken groot te zijn. Er zijn al verschillende oplossingen op de markt zoals bijvoorbeeld een zit-sta werkplek of vergadertafel op sta-hoogte. Echter blijkt dit niet genoeg en bieden we steeds vaker producten aan zoals een deskbike, voetbaltafel, tafeltennistafel, airhockey etc. Deze producten zorgen er niet alleen voor dat je geen 8 uur meer aan één stuk zit maar dat je ook daadwerkelijk in beweging bent. Buiten het feit dat meer beweging op kantoor verschillende gezondheidsklachten kan voorkomen bevorderd het ook de samenwerking bij het personeel.

Laat u inspireren

In onze showroom te Leimuiden hebben we verschillende opstellingen staan waarbij we gebruik maken van de nieuwste technieken en innovaties. Ik ga graag eens met je in gesprek om je bij te praten over de mogelijkheden voor jouw eigen kantoor.

"Ik praat u graag bij over de nieuwste innovaties op het gebied van kantoorinrichting."

Afra van Ruiten

Producten in dit artikel