Alle assortimenten
Nieuws en Ontwikkelingen VOA Jaarboek 2018 - De gevaren van zittend werken
Geschreven door: Tom van der Wal

VOA Jaarboek 2018 - De gevaren van zittend werken


We zitten op het werk steeds vaker, terwijl recent onderzoek uitwijst dat dit kan leiden tot diabetes, depressies en kanker. Zitten is tot modern arbeidsrisico verklaard. Er is iets tegen te doen (en nee, sporten is het niet).

Die eerste werkweken na een welverdiende vakantie in de zomer hakken er vaak flink in, óók voor wie dol is op zijn werk. U gaat uitgerust aan de slag, maar de kans is groot dat – na een week achter uw computer en vele vergaderingen verder – het vrije gevoel snel weg is. En dat u, als u op vrijdag de deur achter u dichttrekt, weer net zo gesloopt bent als vóór de vakantie. De boosdoener en veroorzaker van deze ellende is dichterbij dan u denkt. Tijdens het lezen van dit artikel zit u er waarschijnlijk op: uw stoel. Recent wetenschappelijk onderzoek laat zien dat langdurig zitten slecht voor ons is. We zouden hier diabetes, hart- en vaatziekten van krijgen, vatbaarder van worden voor depressie en borstkanker, en er zelfs eerder door sterven. Wat verontrustender is: deze negatieve effecten zijn niet op te heffen door vijf keer per week een half uur per dag te bewegen, zoals de Nederlandse Norm Gezond Bewegen voorschrijft. Ook niet door drie keer per week te sporten, noch door ontspannen op een yogamatje te liggen. U kunt op uw hoofd staan of in uw vrije tijd de marathon lopen: de schade van excessief zitten is onomkeerbaar.

Een gezonde werkomgeving

“Er zijn al verschillende oplossingen op de markt zoals bijvoorbeeld een zit-sta werkplek of vergadertafel op sta-hoogte”, aldus Dirk-Jan Hijdra van Hijdra.com. “Echter blijkt dit niet genoeg en bieden we steeds vaker producten aan zoals een deskbike, voetbaltafel, tafeltennistafel en bijvoorbeeld airhockey. Deze producten zorgen er niet alleen voor dat je geen 8 uur meer aan één stuk zit, maar dat je ook daadwerkelijk in beweging bent. Naast beweging bevorderen deze oplossingen ook de samenwerking bij het personeel.” Door meer beweging op kantoor te realiseren verbetert u de doorbloeding en vermindert u de kans op rug-, schouder- en nekklachten. Naast deze voordelen zult u ook snel ervaren dat u meer energie heeft en u zich beter kunt concentreren.

Het juiste advies bij aanschaf

Wanneer u bij hijdra.com in de showroom een bureaustoel of een zit-sta werkplek komt bekijken stellen zij deze voor u op de juiste manier in. Op deze manier kunt u direct ervaren welke stoel of werkplek er het beste voor uw wensen geschikt is. Als u een stoel langer wilt proberen kunnen zij de stoel ook bij uw werkplek op proef plaatsen voor een bepaalde periode.

Ruim 1000m² showroom in Leimuiden

Dirk-Jan Hijdra: “Van advies bij het kantoorinterieur kiezen, tot vernieuwing van het totale inrichtingsconcept, het optimaliseren van uw werkplek, onderhouden van uw kantoormachines tot en met de pennen, koffie en thee. Dit verzorgen wij al meer dan 20 jaar voor onze klanten. Daarom nodigen wij de mensen graag uit in onze showroom voor een kennismaking met nieuwe innovaties. Maak een afspraak in onze showroom en ontvang een leuke attentie voor uw bezoek t.w.v. €19,95.”

“Naast beweging bevorderen sommige oplossingen ook samenwerking bij het personeel”

Dirk-Jan Hijdra