Alle assortimenten
Blogs en Inspiratie Vitaal met Judith van Workemotion
Geschreven door: Afra van Ruiten

Vitaal met Judith van Workemotion


Op het ene moment zit je met Judith van Altena in overleg over Duurzame Inzetbaarheid van de medewerkers van hijdra.com, het volgende moment leert ze je op een andere wijze naar je manier van lopen te kijken. Het afgelopen jaar is de samenwerking met Judith op een zeer positieve en opbouwende manier geƫvolueerd van zakenrelatie naar vertrouwenspersoon voor hijdra.com. Deze waardevolle relatie zetten we hier dan ook graag in het zonnetje.

Judith heeft als vitaliteitscoach binnen het traject van hijdra.fit de groep medewerkers van hijdra.com gecoached naar een gezonder en vitaler niveau. Het traject gesponsord door het fonds ESF Duurzame Inzetbaarheid is in 2017 gestart en heeft in 2018 geleid tot activiteiten op verschillende vlakken; voeding, bewegen, werkplekinrichting, loopbaanbegeleiding.


Er is gestart met het in kaart brengen van de koers van het bedrijf en van de individuele medewerkers. Er bleek werk aan de winkel te zijn om de doelen voor het bedrijf te halen met medewerkers die hun gezondheid behouden en plezier hebben in het werken. Judith wist ons in beweging te krijgen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je werk en hoe dat is vormgegeven. Wil je het anders, dan zul je zelf in actie moeten komen en jouw cirkel van invloed gaan vergroten.


Naast individuele coaching zijn er ook voor de hele groep veranderingen in gang gezet. Er is inmiddels een risico inventarisatie en evaluatie (RI&E) uitgevoerd door een extern bureau. We hebben een plan van aanpak en een nieuw personeelsreglement gemaakt, dat past in deze tijd.


Op dit moment zijn we de manier van vergaderen aan het vormgeven en lean aan het maken. Hierdoor wordt het werken steeds leuker en gezonder. Bij ons is het bewustzijn voor gezond werken inmiddels een standaard praktijksituatie geworden. Met deze kennis kunnen we daardoor ook de ideale werkplek realiseren voor onze relaties.


Judith blijft als bruggenbouwer tussen beleid en praktijk verbonden met hijdra.com en is inmiddels bij andere bedrijven actief. We hopen nog heel vaak samen te kunnen werken om werkplekken gezond en vitaal te maken.