Alle assortimenten
Blogs en Inspiratie (Thuis)werken in 2021, met deze tips blijf je gezond
Geschreven door: Denise van Straalen

(Thuis)werken in 2021, met deze tips blijf je gezond


Het zal je maar overkomen: ben je net weer gewend een aantal dagen op kantoor te werken, mag je de rest van 2021 weer volop vanuit huis gaan werken. Gezellig! Helaas zal een ieder van ons eraan moeten geloven nu de overheid de   gedeeltelijke lockdown nogmaals heeft verlengd. Heb jij je thuis werkplek al weer helemaal ingericht? Lees hier onze tips voor een gezonde werkplek in 2021 en voorkom dat je al gillend gek wordt.

(Thuis)werken in 2021, met deze tips blijf je gezond

1. Het belang van de juiste werkhouding

Zie je jezelf al weer helemaal zitten daar aan de keukentafel of op je geïmproviseerde werkplek in de slaapkamer? Voorkom gezondheidsproblemen zoals nek- of rugklachten door jouw thuiswerkplek ergonomisch goed in te richten.

Juiste werkhouding thuiswerken

2. Voorzie de kantoorinrichting van planten

Naast dat ze je werkplek wat gezelliger kunnen maken, hebben planten ook een positief effect op je concentratievermogen. Planten zorgen er namelijk voor dat jij voldoende zuurstof hebt om met creatieve ideeën te komen en verlagen het ziekteverzuim binnen de organisatie. Kortom een belangrijk item om niet te vergeten in de moderne kantoorinrichting.


Een andere manier om je werkplek van voldoende zuurstof te blijven voorzien is geregeld te blijven ventileren. Zo kun je gemakkelijk hoofdpijn en kwaaltjes als irritatie aan de ogen of huid voorkomen.


Vergeet je regelmatig de planten water te geven en vind je werken met de ramen open (begrijpelijk) te koud in de winter? Dan kun je er ook aan denken om de lucht automatisch te laten reinigen met bijvoorbeeld een Leitz TruSens. Het enige wat je niet moet vergeten is om aan het einde van de werkdag de stekker uit het stopcontact te halen…

3. Ga meer bewegen tijdens de werkdag

Wellicht de meest voor de hand liggende tip voor een gezond 2021, is het voldoende bewegen gedurende de werkdag. Zeker als je thuiswerkt wordt je gedwongen om meer te zitten dan je wellicht gewend bent. Loop bijvoorbeeld tijdens een telefonisch overleg eens door het huis of nog beter ga naar buiten. Dan krijg je meteen een goede dosis zuurstof en vitamine D.

Thuiswerktips 2021

5. Blijf in contact met je collega's

Ook in je virtuele kantoor is het belangrijk om de verbinding aan te blijven gaan met andere collega’s. Gelukkig is dit met alle digitale tools van tegenwoordig vrij eenvoudig. Denk aan een Zoom, Google Meet of Microsoft Teams.
Door een gezamenlijke dagstart, tussendoor even met elkaar te videobellen of een wekelijkse borrel behoud je toch een beetje het teamgevoel. Je staat er uiteindelijk vaak niet alleen voor ook al kan dat door het thuiswerken wel zo voelen.

Ergonomisch advies op maat

Maar misschien wel de belangrijkste tip die wij je kunnen geven is om zelf, ongeacht of je op kantoor of vanuit huis werkt, altijd het goede voorbeeld te blijven geven. Immers is het zo dat als er 1 schaap over de dam is... Bij hijdra.com kun je terecht voor al je vragen rondom het inrichten van een ergonomische thuiswerkplek in 2021.

"Door ineens een andere werkplek te gebruiken is de kans op lichamelijke klachten aanwezig. Let daarom ook thuis goed op de juiste werkhouding."

Dirk-jan Hijdra