Alle assortimenten
Inrichting en Projecten Rijnhart Wonen, Leiderdorp
Categorie: Klant aan het woord

Klant aan het woord

Rijnhart wonen, Leiderdorp

Interview met Martin de Roij, manager HR bij Rijnhart Wonen.

Door Michiel van Delden - Bedrijfsadviseur

Rijnhart wonen is een woningcorporatie uit Leiderdorp (Zuid-Holland) en richt zich vooral op het bouwen, verhuren en beheren van sociale huurwoningen in Leiderdorp, Voorschoten en Zoeterwoude. Met 45 medewerkers zorgen zij voor alles wat er bij sociale huisvesting komt kijken. Martin werkt er als eindverantwoordelijke voor alle HR-zaken en was vanuit die rol betrokken bij het faciliteren van thuiswerkplekken. De keuze voor hijdra.com was echter niet zomaar gemaakt. Als externe adviseur was ik erg benieuwd naar de aanleiding, overwegingen en ervaringen, dus heb ik Martin gevraagd om een interview.

Wat was precies de aanleiding voor het verzorgen van thuiswerkplekken?

Rijnhart groeide afgelopen jaren met meer medewerkers dan er werkplekken op kantoor zijn. Een herindeling van het kantoor en hybride werken was nodig. Medewerkers gebruikten thuis strijkplanken en eetkamertafels en dat is geen gezonde veilige thuiswerkplek. Dat moest beter. Vanuit de ondernemersraad kwam dan ook de vraag of en hoe Rijnhart wilde investeren in de thuiswerkplekken. Uiteraard wilden we daar een goede oplossing voor vinden en zijn we daarmee aan de slag gegaan.


Wat was jullie plan van aanpak?

We hebben een projectteam opgericht en daarmee een programma van eisen opgesteld. Denk bijvoorbeeld aan eisen over waar een thuiswerkplek uit bestaat, maar ook over het bestelproces, installatie van de werkplek, facturatie, aftersales en garanties. We hebben de Arbowetgeving hierop getoetst en uiteraard ook het budget per thuiswerkplek bepaald. Vervolgens zijn er drie partijen uitnodigt om een goede afweging en vergelijking te kunnen maken.

En hoe kwam je tot de selectie?

Via internet zijn we gaan onderzoeken welke partijen Rijnhart Wonen hierin konden ondersteunen. Het projectteam koos een volledig online aanbieder tot een leverancier met ook een fysieke showroom in de buurt. Hijdra.com zat ook bij de selectie. Elke partij heeft vervolgens een pitch gedaan bij ons op kantoor in Leiderdorp.


Er viel dus wel wat te kiezen.

Jazeker, we hebben vervolgens ook echt getwijfeld tussen twee aanbieders. Het viel ons op dat één leverancier een goed online concept had, zonder fysieke locatie. Het was daarmee zakelijk ingestoken, maar goed georganiseerd. Daartegenover stond Dirk-Jan Hijdra die vooral de tijd nam om ons te vertellen over het belang van een vitale werkplek en ons meer het gevoel gaf van een maatwerkoplossing. We hebben vervolgens bij beiden uitgevraagd hoe het proces in zijn werk zou gaan.


Het proces is toen beschreven en jullie hebben uiteindelijk gekozen voor hijdra.com. Waarom en wat gaf de doorslag?

De andere partij had het bestel- en uitlever concept weliswaar al volledig uitgewerkt, maar het persoonlijke contact en de ervaring bij Hijdra was doorslaggevend. De fysieke showroom, vlakbij in de buurt voor veel medewerkers, waar je persoonlijk advies krijgt is belangrijk, want het gaat om een flinke investering. Een ander groot voordeel bij Hijdra is dat medewerkers van Rijnhart Wonen gebruik kunnen maken van de ergonoom van Hijdra. Dat hadden andere partijen niet. Het voelde daarbij alsof hijdra.com ons echt zou helpen, zónder dat de teller direct ging lopen.

Inmiddels is de start geweest. Hoe is het verlopen? En kwam het persoonlijke ook naar voren?

Via Hijdra konden alle medewerkers twee weken lang proefzitten op ons eigen kantoor. Medewerkers probeerden verschillende stoelen uit, die vervolgens op hun lichaam werden afgesteld. Degenen die op vakantie waren konden achteraf nog naar de showroom. Dat laatste kostte iemand wel meer tijd, maar diegene kreeg dan wel een goed en persoonlijk advies. Medewerkers gaven mij terug dat het goed geregeld was. Wat we daarbij ook ontdekt hebben, is dat het aftersales proces ná de bestelling ook belangrijk is. Vragen achteraf worden adequaat opgepakt door Hijdra.


Welke veranderingen of resultaten heb je gezien door het thuiswerken?

De medewerkers waarderen de thuiswerkplekken enorm. Er zijn vooral positieve effecten: medewerkers zijn energieker, door de goed gefaciliteerde thuiswerkplek wordt het thuiswerken gezonder en dynamischer, er is meer betrokkenheid en ook is er een betere balans tussen werk en privé. We zien hiernaast een positieve correlatie met de arbeidsproductiviteit. En een ander effect is dat we ontzettend blij zijn met het teruggelopen ziekteverzuim. Deze was voorheen 4% - wat al lager ligt dan het landelijk gemiddelde - maar is nu gedaald naar 1,2%! Dat bevestigt voor ons dat Rijnhart Wonen een verstandige keuze heeft gemaakt om te investeren in veilige en gezonde thuiswerkplekken.

Super om te horen! Heb je misschien ook nog tips voor hijdra.com?

Ik moet bij Hijdra denken aan de Klaverblad verzekeringen reclame. ‘Als je maar lang genoeg gewoon blijft, word je vanzelf bijzonder.’ We ervaren de waarde en charme van het ‘ouderwetse’ persoonlijke. Die kracht moet er voor ons wel zijn én blijven. Werken aan te kiezen concepten zou je nog meer kunnen helpen. Blijf tenslotte goed communiceren en houd deze vorm van aftersales vast. Ik ben dik tevreden!

Meer projecten zien?

Wil je meer informatie over dit of één van onze andere projecten? In onze showroom in Leimuiden geven we je graag een kijkje in ons portfolio. Naast het inrichten van nieuwe kantooromgevingen, kun je bij ons ook zeker terecht voor het inrichten van een thuiswerkplek.

"Een bijdrage leveren aan dit soort sfeervolle projecten is waar we het voor doen."

Dirk-Jan Hijdra