Alle assortimenten
Inrichting en Projecten Renault Nieuwendijk, Aalsmeer
Geschreven door: Cees Horsman
Categorie: Project

Ontwerp door: hijdra.com

Renault Nieuwendijk, Aalsmeer


Op een heel markante plek in Aalsmeer is de showroom en het klantcontactcentrum van Renault Nieuwendijk gevestigd. Om meer ruimte te creëren is de voorpui een stuk naar voren geplaatst waardoor een nieuw klantcontactcentrum meer ruimte kreeg en er een extra vergaderruimte gerealiseerd kon worden.

De tafel is het logo

Bij een partnerschap met een wereldmerk als Renault zijn er al wereldwijd voorschriften en soms afspraken met leveranciers. Daar houd je in een project rekening mee en dat hebben we geïntegreerd in een plan voor deze vestiging. We proberen dan zelf ook mee te bewegen en mee te denken. In dit geval was de vraag; ‘We willen een grote tafel in een vergaderruimte”. We hebben passend bij de stijl van het bedrijf gezocht naar een passende tafel en we hebben een tafel geleverd in de vorm van het Renault logo. Dit is dan zo’n leuk item dat we er zelf ook trots op zijn. In de stoelen komen dan ook weer de kleuren geel en grijs terug die passen bij Renault.

“De keuze voor deze tafel was snel gemaakt. De vorm is zo goed als gelijk aan het logo van ons merk.” - Timo Peters

Een rustige omgeving om te bellen

In het klantcontactcentrum komen alle telefoontjes binnen, overal vandaan. Het is een hectische plek, waar veel wordt gebeld en veel wordt geregeld. Het is dus heel belangrijk dat het een rustige plek blijft en telefoongesprekken privé blijven. Hiervoor is per werkplek een akoestisch scherm opgehangen aan het werkblad. Dit dempt het geluid waar het wordt geproduceerd. Ook als iemand gaat staan, beweegt het scherm mee, waardoor de demping gelijk blijft.


Renault heeft een passie voor het leven. We hebben daarom gezonde werkplekken neergezet. Voor het klantcontactcentrum zijn werkplekken geleverd die een afwisseling in houding mogelijk maken. Er zijn een paar extra Capisco’s* beschikbaar in de ruimte, zodat er ook af en toe op een andere stoel gezeten kan worden. Een stoel waarbij je een andere houding aan kunt nemen. Je kunt hem gebruiken als stahulp, of de rugleuning als buiksteun.


Met oog op het werken op afstand is bij de plaatsing van het meubilair ook nagedacht over het houden van voldoende ruimte tussen de verschillende werkplekken. De flexwall kasten zorgen ook voor een fijne luchtige afscheiding tussen de plekken. Je blijft met elkaar verbonden, terwijl er wel een gezonde afstand van elkaar blijft. Iedereen heeft zijn eigen persoonlijke opbergplek in een van de kastjes.

Sfeervol

Een gezonde werkplek kan ook niet zonder planten. Een natuurlijke ruimte met planten op de werkvloer zorgt voor verbeterde prestaties en een energieker gevoel. De planten werken luchtzuiverend en leveren zuurstof. Mensen voelen zich daarnaast gezonder op een plek waar planten staan. Ook de groene stoelen en de houtstructuur in de kasten dragen hier bij aan de sfeer en geven een goed gevoel.

"Een ruime en sfeervolle inrichting, waarbij iedereen zijn eigen werkplek heeft. Door gebruik te maken van de led TL verlichting en het buitenlicht is er op alle werkplekken veel licht om prettig te kunnen werken. De groene schermen zorgen voor geluidsdemping en voor privacy." - Timo Peters

Meer projecten zien?

Wil je meer informatie over dit of één van onze andere projecten? In onze showroom in Leimuiden geven we je graag een kijkje in ons portfolio. Naast het inrichten van nieuwe kantooromgevingen, kun je bij ons ook zeker terecht voor het inrichten van een thuiswerkplek.

"Een bijdrage leveren aan dit soort sfeervolle projecten is waar we het voor doen."

Cees Horsman