Alle assortimenten
Inrichting en Projecten Ploeg Kozijnen, Nieuw Vennep
Geschreven door: hijdra.com
Categorie: Project

Ontwerp door: Annouk In Style

Ploeg Kozijnen, Nieuw-Vennep


Sinds 1980 is Ploeg Kozijnen dé leverancier van kunststof kozijnen voor de bouw in onze omgeving en ver daarbuiten. Bij het bedrijf hebben kwaliteit, professionaliteit en een open bedrijfscultuur altijd hoog in het vaandel gestaan. Voor de nieuwe vestiging, waarbij een bestaand pand compleet is aangepast, is aan Annouk de Rijk gevraagd het kantoor sfeer en huiselijkheid te geven en de vaste waarden terug te laten komen.


“Door de vele verschillende ruimtes bij Ploeg Kozijnen was de uitdaging om toch de juiste sfeer te creëren.” - Annouk de Rijk

Werkplekken

Verwerking van de huisstijl in het interieur

In de gehele inrichting van het pand is rekening gehouden met de functie van de ruimte en de huiskleuren van Ploeg Kozijnen. In de moodboards, die vooraf door de medewerkers zijn gemaakt, en in het ontwerp van Annouk, komen verschillende tinten blauw telkens terug.


Waar de kantine en creatieve ruimte wat sprekender en met meer kleurcontrast zijn ingericht, daar straalt de entree, of ontmoetingsruimte, juist rust en warmte uit. Hier is dan ook gekozen voor een wat rustiger kleurpalet, passend bij de klantvriendelijke bedrijfscultuur en gewenste huiselijke sfeer. De comfortabele Hendrix fauteuils en de bankjes nodigen uit om hier plaats te nemen.

Een duurzame en gezonde werkomgeving

Ploeg Kozijnen wilde graag de best passende, duurzame oplossing kiezen voor de inrichting. De beslissing was dan ook snel genomen om een aanzienlijk deel van het al bestaande meubilair mee te nemen richting het nieuwe pand. Op die manier zijn de eerder door hijdra.com geleverde bureaustoelen en bureaus ingepast in het nieuwe interieur.


Aanvullend zijn nieuwe zit-sta werkplekken geleverd met bureaubladen van hetzelfde materiaal en kleur. Zo is er niet alleen gezorgd voor een gezonde werkomgeving, waarin kan worden afgewisseld tussen zittend en staand werken, maar ook voor een werkomgeving waarin alle facetten binnen de inrichting tot een perfect samenhangend geheel zijn samengebracht.


Met oog op het werken op afstand is bij de plaatsing van het meubilair ook nagedacht over het houden van voldoende ruimte tussen de verschillende werkplekken. Ook zijn er flexplekken ingericht, die het hybride werken ondersteunen. De flexplekken zijn zo ingericht dat elke medewerker hier zou kunnen inloggen met een laptop. Zo is iedere flexibele werkplek voorzien van een opbouw stroommodule met USB-aansluiting en wordt de bedrading netjes met een kabelgoot weggewerkt. Als laatste zijn er voor meer privacy en de nodige geluidsdemping tussen de werkplekken akoestische panelen geplaatst.

Creatieve ruimte voor onderling overleg

Speciaal voor het onderling overleg is een creatieve ruimte ingericht. Geen eentonige vergaderruimte, maar een omgeving waar overleg en creativiteit wordt gestimuleerd. Door het gebruik van bijzondere meubelstukken, zoals zitballen, hoge tafels en krukken straalt de werkruimte een actieve sfeer uit. Met kleinere tafels en kleinere groepen mensen komen er meer ideeën op tafel en wordt er sneller vergaderd.


Er zijn whiteboards aanwezig voor snelle en efficiënte brainstorm- of scrumsessies. Doordat je elkaar even in een andere omgeving ziet en anders moet bewegen, worden juist die delen van de hersenen geprikkeld die zorgen voor meer creativiteit en openheid.

“Iedere werkdag werken we met veel plezier vanuit ons prachtig ingerichte pand. Het voelt echt als thuiskomen.”

Samenwerking

Doordat we elkaar al wat langer kennen en we als leverancier in de loop der jaren een goede relatie hebben opgebouwd, was het samenwerken met Ploeg Kozijnen een soepel proces. Zo was er sprake van een goed onderling vertrouwen en volledige transparantie met gedeelde documenten in de cloud met de mensen van Ploeg en met Annouk de Rijk. Het meubilair kon precies volgens de beoogde planning voor opening door onze specialisten op locatie worden geleverd en gemonteerd.


Ook de ervaringen bij Ploeg Kozijnen zelf waren erg positief. Zelfs de meest kritische medewerker is erg blij met het resultaat. Heel mooi hoe ieder zijn inbreng heeft gehad in het project, waarbij het eindresultaat zeker gezien mag worden. Wij kijken er dan ook naar uit om de samenwerking in de toekomst voort te zetten.

Meer projecten zien?

Wil je meer informatie over dit of één van onze andere projecten? In onze showroom in Leimuiden geven we je graag een kijkje in ons portfolio. Naast het inrichten van nieuwe kantooromgevingen, kun je bij ons ook zeker terecht voor het inrichten van een thuiswerkplek.

"Dit is zo’n project waar je blij van wordt en waarbij je zelf ook wel in het gebouw zou willen werken."

Cees Horsman