Alle assortimenten
Nieuws en Ontwikkelingen Meubels en advies om de werkplek verder te optimaliseren
Geschreven door: Dirk-Jan Hijdra

Meubels en advies om de werkplek verder te optimaliseren

Van ergonomische bureaustoel tot werkplekadvies bij hijdra.com.


Gemiddeld brengen werknemers zo'n zes uur per dag op hun werkplek door. Ze zitten achter hun computer of werken aan hun bureau. Een goede werkplek is daarom essentieel. Met de juiste stoel, de juiste werkhoogte en een goede verdeling tussen zitten en staan is veel winst te behalen. hijdra.com uit Leimuiden heeft alles in huis voor het creëren van deze ideale werkomgeving.

Into Business 1
Into Business 2

Zit-sta bureaus, actieve zitballen, flexibele krukken en ergonomische bureaustoelen. Wie binnenstapt bij hijdra.com voelt direct de behoefte om alles uit te proberen. Dat beweging (op de werkvloer) veel gezonder is, dat is bij de meeste mensen al bekend. Maar daarnaast verbetert het ook allerlei werkprocessen, het bevordert bijvoorbeeld de creativiteit maar ook de productiviteit. Een goede afstelling, tafels op maat en advies voor het creëren van de ideale werkomgeving vormen de basis van het bedrijf. Zo viert hijdra.com dit jaar al zijn vijfentwintigjarig jubileum. Het assortiment van hijdra bestaat niet alleen uit bureaustoelen en vergadertafels, ook verkopen wij allerlei producten in de categorie sport en spel. Want als iets uitnodigt tot beweging, zijn het wel spelletjes zoals tafelvoetbal of sjoelen.

7 tips voor een actievere bedrijfscultuur

  • Voorkom een 'after-lunch dip' door na de lunch actiever of staand te werken.
  • Begin met het plaatsen van zit-sta werkplekken bij werknemers die ervoor open staan. Vind de 'early adopters' binnen de organisatie.
  • Vergader staand. Of, nog actiever: 'ijsbeer' tijdens de vergadering.
  • Als een collega aan uw bureau komt met een vraag, of om bij te praten, ga erbij staan of zoek een aparte ruimte om te overleggen.
  • Alleen staand werken is ook niet goed. Stel een goede zithouding in.
  • Telefoneer staand of lopend. Loop de gang in, of loop naar een rustige ruimte. Dan storen collega's zich tegelijkertijd ook minder.
  • Loop naar een collega in plaats van diegene te mailen.

Lees meer over een dynamische werkomgeving in onze folder >

Into Business 2

© Martine Goulmy

Optimaal werken met bestaand meubilair

Dat wil niet zeggen dat wij altijd nieuwe producten verkopen. Zeker niet verteld eigenaar Dirk-Jan Hijdra. "Er is ook met bestaand meubilair nog veel mogelijk. Je kan bijvoorbeeld je huidige bureaustoelen beter afstellen of je kan de hoogte verstellen van beeldschermen." Als voorbeeld heeft Dirk-Jan een bedrijf dat graag wilde werken met zit-sta bureaus, de bureaubladen van dit bedrijf waren nog in goede staat. "Voor hen hebben we alleen de onderstellen geleverd en vervolgens natuurlijk ook gemonteerd in combinatie met de bestaande bureaubladen. Een duurzame oplossing: niet alleen in het hergebruik van de materialen, maar ook voor de werknemers. Als zij plezierig kunnen werken houden ze dat langer vol."

Na vijfentwintig jaar kan Dirk-Jan wel zeggen dat hij het totaalpakket levert op het gebied van de volledige inrichting van de werkomgeving. "Wij bieden niet alleen producten aan, wij doen ook de plaatsing, de installatie, service en reparatie. En voor degene die nog een stap verder wilt gaan: onze interieurarchitecten gaan graag aan de slag voor het complete interieur en stijladvies."