Alle assortimenten
Nieuws en Ontwikkelingen Medewerker aan het woord: Samen gezonde dingen doen
Geschreven door: Afra van Ruiten

Samen gezonde dingen doen


Medewerker aan het woord in het branchmagazine Inova


De missie van hijdra.com is om de ideale werkomgeving te creëren voor iedere medewerker en klant. zodat mensen optimaal en met plezier en op een gezonde wijze kunnen werken. Het vitaliteitsproject rond duurzame inzetbaarheid past precies in dit plaatje, vertelt projectleider Afra van Ruiten.

‘In deze tijd is het heel belangrijk om flexibel te blijven en in de goede richting te bewegen. mensen moeten zelf daarvoor de verantwoordelijkheid nemen.’


Het Zuid-Hollandse bedrijf hijdra.com bedient al bijna 25 jaar bedrijven door heel Nederland. Dit gebeurd vanuit Leimuiden, waar het bedrijf beschikt over 1.000 vierkante meter met winkel, magazijn reparatiecentrum, showroom en kantoor. De dienstverlening is breed - van werkplekadvies tot hele interieurprojecten, van installaties tot en met montage en van kantoorartikelen tot en met het leasen van high-end kantoormachines. Het bedrijf heeft veertien medewerkers in dienst.


Vooruitstrevende werkgever

Afra van Ruiten (54) is werkplekadviseur bij hijdra.com en kartrekker van het Vitaliteitsproject. ‘Qua gezonde werkplek is hijdra.com vooruitstrevend. Zo beschikken alle medewerkers bijvoorbeeld over zit-/sta-meubels en goede beeldschermen. Want wil je bij relaties een ideale werkomgeving creëren, dan zul je die eerst binnen je eigen bedrijf tot stand moeten brengen.’ Voor het Vitaliteitsproject - gesubsidieerd door het Europees Sociaal Fonds - werkt hijdra.com samen met Novaka, Quantore en een extreme kennispartner, Work-e-motion.


Koerskaarten en spindiagrammen

Van Ruiten is sinds vorig jaar september betrokken bij het project. ‘Allereerst hebben we nulmetingen uitgevoerd bij alle medewerkers en met elkaar koerskaarten ingevuld. ook is voor elk personeelslid een spindiagram opgesteld over de gezondheid en motivatie’, vertelt ze. De eerste resultaten zijn inmiddels zichtbaar. ‘We maken tussen de middag buiten een wandeling. En de directie heeft iedereen een FitBit gegeven, een smartwatch waarmee je je algehele gezondheid kunt volgen. Hoe goed je slaapt bijvoorbeeld en er zit ook een stappenteller op’. De opgedane kennis delen medewerkers met elkaar en met klanten via de subsite hijdra.fit. ‘In juni volgt een tweede meting, om te zien wat we geleerd hebben en of de gezondheid verbeterd is. Vanzelfsprekend blijven we ook daarna gezonde dingen doen.’


Lees meer over ons eigen vitaliteitsplatform hijdra.fit >


Flexibel blijven

Het thema duurzame inzetbaarheid spreekt Afra bijzonder aan. ‘In deze tijd is het heel belangrijk om flexibel te blijven en in de goede richting te bewegen. Mensen moeten zelf daarvoor de verantwoordelijkheid nemen. We moeten allemaal langer doorwerken en gezondheid is daarbij een belangrijke factor. In het Vitaliteitsproject zie ik bij collega’s veel plezier ontstaan om daar samen aan te werken. Ook degenen die eerst wat sceptisch waren praten nu mee, nemen er kennis van en doen er iets mee in hun leven.

Vitaliteitsproject hijdra.fit

Vitaliteit is van grote betekenis voor ons, gezonde en fitte medewerkers zorgen voor een energieke organisatie met een goede sfeer. Om deze positieve vibe ook naar onze klanten te communiceren hebben we hijdra.fit in het leven geroepen. Een eigen platform waar wij én onze partners blogs en kennisartikelen kunnen delen voor iedereen die daar behoefte aan heeft.

"Met hijdra.fit willen we onze medewerkers gezond, en zo lang mogelijk inzetbaar houden."

Dirk-Jan Hijdra