Alle assortimenten
Blogs en Inspiratie Maak van je werkplek een comfortzone!
Geschreven door: Tom van der Wal

Maak van je werkplek een comfortzone!


Comfort, dat wat gerieflijk en aangenaam is. Een gevoel van tevredenheid. Thuis heb je er ongetwijfeld alles aan gedaan om je goed te voelen in je eigen omgeving. Maar hoe zit dat op kantoor? Is de werkplek net zo comfortabel of zijn rust en gemak er ver te zoeken?

Een comfortabele werkplek valt of staat met de juiste inrichting. Persoonlijke smaak is essentieel bij het inrichten van een prettige werkomgeving, maar een aantal kenmerken wordt door vrijwel iedereen gewaardeerd. Een aantrekkelijk, schoon en praktisch interieur doet wonderen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je geen last hebt van te veel (zon)licht en plaats voor de nodige rust een scheidingswand tussen je bureau en dat van een naaste collega. Om de geest helder te houden is een luchtreiniger een goed alternatief voor een raam dat open kan.


Beroemde kantoren

Op het gebied van comfort op kantoor kunnen we veel leren van bedrijven als Facebook, Google en Coca-Cola. Hun kantoren zijn uitgerust met bijzondere (flex)werkplekken, sportfaciliteiten, kantoortuinen en relaxruimtes. Neem online een kijkje achter de schermen bij deze organisaties voor de nodige inspiratie. Vaak is uw werkomgeving met een paar kleine aanpassingen al te verbeteren.


Een comfortabele bureaustoel

Een belangrijk onderdeel van comfort is uw zitmeubilair. Een goede bureaustoel is belangrijk, omdat het de rug ten goede komt terwijl je achter je bureau zit, en ervoor zorgt dat benen, schouders en nek in een comfortabele werkhouding staan. Zit je gedurende lange periodes achter een bureau, dan zul je het belang van een goede bureaustoel des te meer kunnen waarderen.


Praat met uw werkgever

Laten de arbeidsomstandigheden op het werk te wensen over, praat er dan over met je leidinggevende. De kosten van een nieuwe bureaustoel staan niet in verhouding tot de kosten die eventueel ziekteverzuim met zich meebrengt!

Producten in dit artikel