Alle assortimenten
Blogs en Inspiratie Luctra Perfect Day Light
Geschreven door: Cees Horsman

Luctra Perfect Day Light


Licht is onze essentiële klokgenerator die ervoor zorgt dat we goed slapen, ons goed uitgerust voelen gedurende de dag en we ons fit voelen om goed te presteren. In onze moderne wereld bevinden we nog ons nog zelden in de buitenlucht en worden we te weinig blootgesteld aan natuurlijk daglicht. In afwezigheid van licht als een belangrijke klokgenerator zal onze interne klok ontregeld zijn. Vermoeidheid, lusteloosheid en, in het slechtste geval, depressie kunnen de gevolgen hiervan zijn.

Hoge lichtopbrengst met een laag energieverbuik, variabel instelbare kleurtemperatuur en een bijna ongelimiteerde levensduur zijn de voordelen van moderne LED technologie. De LEDs van de LUCTRA lampen met hun zeer hoge lichtintensiteit, een zeer gelijkmatige lichtverdeling en een breed kleurenspectrum zorgen voor kwalitatieve werkplekverplichting die vrijwel gelijk is aan daglicht. In Luctra zijn er vier hoogwaardige LEDs geïnstalleerd. met een zeer laag energieverbruik, genereren ze een lichtintensiteit tot 1000 lux. Dit is het equivalent van een heldere zomerdag. Ter vergelijking: een halogeenlamp heeft tot 5 keer meer energie nodig voor dezelfde lichtopbrengst. Op deze manier is de aanbevolen lichtintensiteit van 500 lux voor werkomgevingen overschreden met een aanzienlijke marge en waardoor er ook reserves worden geboden voor oudere personen. Dit is van groot belang, omdat de prestaties van de ogen dalen bij een toenemende leeftijd.


Door het zeer efficiënt afvoeren van de warmte - de werkingstemperatuur van de lampkoppen overschrijdt nauwelijks de grens van 40°C - garandeert het design een extreem lange levensduur van tot wel 50000 uren.

Vitacore Elektronica

Het hart van de LUCTRA lampen is het intelligente VITACORE® electronica systeem. De gebruikersinterface van de electronicamodule heeft een prettig bescheiden design. Alleen wanneer nodig wordt het zichtbaar en biedt de gebruiker zo een intuïtieve toegang tot de LUCTRA® functies. Hoogkwalitatieve componenten bedienden de lamp op een precieze en betrouwbare manier. De helderheid en kleur van het licht kunnen aangepast worden met een grote nauwkeurigheid door eenvoudigweg een vinger op het touchpanel te plaatsen. Een boost functie is beschikbaar voor korttijdige maximum activatie. Door op het boost symbool te drukken, wordt de maximum lichtintensiteit van de koud witte LEDs geactiveerd. Deze functie wordt automatisch beëindigd na 30 minuten. Via twee geïntegreerde USB laders kunnen smartphones en tablets opgeladen worden aan de lamp.

Vitacore App

De VITACORE® app maakt van LUCTRA® een flexibel verlichtingssyteem. Het creëert een 24-uurs lichtcurve. De lichtintensiteit en lichtkleur worden automatisch aangepast en simuleren zo de natuurlijke verandering van het licht tijdens de dag. Via eenvoudige grafische elementen kan de instelling verbeterd en aangepast worden aan de individuele behoefte op ieder moment. De VITACORE® app bewaart de gemaakte correctie en overschrijft het vooringesteld programma. Op deze manier wordt LUCTRA® een persoonlijke tool. De app communiceert draadloos met de VITACORE® electronica door Bluetooth® en herkent zo iedere LUCTRA® lamp. Op deze manier is LUCTRA® het ideaal verlichtingssyteem voor moderne kantooromgevingen met flexibele werkplaatsen. De app is als gratis download beschikbaar voor alle standaard smartphone en tablet modellen.

Hoe is uw kantoor verlicht?

Om je heel precies te adviseren over de verlichting doen wij graag een lichtmeting bij jou op kantoor. Wij kijken naar jouw situatie, de werkomgeving in totaal, de behoeftes en de standaard. Zo geven wij jou een advies voor de ideale verlichting op maat.

"Wij maken voor u een lichtplan om te komen tot de juiste verlichting passende bij uw behoefte en werkomgeving."

Cees Horsman

Producten in dit artikel