Alle assortimenten
Blogs en Inspiratie Krijg meer voor elkaar met deze 14 motivatie tips!
Geschreven door: Monique Bruijn

Krijg meer voor elkaar met deze 14 motivatie tips!

#1. 5 minuten superfocus

Lijkt het soms alsof niets afkomt? Dan is deze tip zeker van belang voor jou! Werk 5 minuten ongestoord en aan een stuk aan jou uit te voeren taak. Je zult merken dat je ineens de taak hebt voldaan of in ieder geval op de goede weg bent.


#2. Hou je brein voor de gek

Zit je er even doorheen? Sta op en wandel met een grote glimlach door het kantoor. Maak even een praatje en binnen no time heb jij de focus weer te pakken.

#3. Bereik je sweet spot

Hoewel makkelijke taken vaak sneller lijken te gaan, zijn het de moeilijke taken waarin jij en jouw skills pas echt tot je recht komen. Stel deze taken niet uit, maar gebruik ze om in de flow te raken. Alles gaat daarna nog gemakkelijker.


#4. Omring jezelf met de juiste tools

Zoeken naar je spullen of niet de juiste spullen hebben is een echte productiviteitskiller. En is een gevaar voor je focus. Voor je het weet heb je iets anders interessants gevonden. Zorg dat de juiste tools die je nodig hebt om je taak uit te voeren ook op grijpafstand klaarliggen.

#5. Maak gebruik van inspirerende quotes

Klinkt een beetje suf, maar het werkt! Hang bij je bureau quotes op die je inspireren.


#6. Luister naar je lievelingsmuziek

Het spelen van je favoriete tunes motiveert, verbetert je bui en blokkeert afleidingen. Een goede manier om je te motiveren voor je werk!

#7. Omarm imperfectie

Stop met de perfectionist uithangen. Je legt jezelf een standaard op die onhaalbaar is en blijft. Ga gewoon aan de gang. Leer van je werk in plaats van het uit te stellen en te overdenken.


#8. Hou jouw doel in de gaten

En niet je werkdoel, maar jouw levensdoelen. Een mooie vakantie, een nieuwe auto, een te gek huis. Denk hier aan als je even geen motivatie kunt vinden. Dan weet je weer waarvoor je het doet.

#9. Help anderen

Dit is goed voor je zelfvertrouwen. Je helpt anderen met jouw kennis en je ziet zelf waar je toe in staat bent. Als er iets motiveert, dan is het wel de praktijk!


#10. Forceer niet

Motivatie komt en gaat. Is het even weg? Neem een korte pauze. Ga wandelen. Haal een bakje koffie. Lees even iets. Praat met je collega. Laat je onderbewuste even tot een frisse lading motivatie komen terwijl je ontspant.

#11. Evalueer je proces

Soms is motivatie helemaal niet het probleem. Als je vaak vastloopt met een bepaalde taak, dan is misschien de manier waarop je deze uitvoert niet de beste manier. Evalueer je stappen. Bespreek het eventueel met een collega of een vriend en misschien hebben zij nog een goede tip. Vaak ligt de oplossing voor het oprapen.


#12. Denk jezelf een winnaar

Denk aan de laatste keer dat je iets won, of een taak helemaal compleet uitvoerde, een prijs kreeg voor jouw werk. Je zal hierdoor een stroom van dopamine door je lichaam krijgen, die je weer motiveren om je huidige taak uit te voeren.


#13. Ga een peptalk halen

Bekijk een filmpje met een peptalk, een motivatie video. Of loop naar een collega voor een oppepper. Blijf vooral niet hangen in je bui. Het is maar een bui, deze kan voorbij gaan als je voor een beetje wind zorgt.


#14. Vier je successen

Om jezelf te motiveren en gemotiveerd te blijven is het belangrijk dat je stil staat bij je successen. Klein, groot, in je eentje of met je collega's. Maak er een momentje van. Je hebt weer iets voor elkaar, een resultaat behaald, een mijlpaal bereikt! Schenk jezelf iets te drinken in, gun jezelf iets lekkers, doe een highfive met een collega, whatsapp je vriend of vriendin. Laat het moment niet ongemerkt voorbij gaan. Zo blijf je gemotiveerd.