Alle assortimenten
Blogs en Inspiratie Interieurtrends 2021 vertaald naar kantoor
Geschreven door: hijdra.com

Interieurtrends 2021 vertaalt naar kantoor


Het ziet ernaar uit dat we nog wat langer moeten thuiswerken. Alhoewel dit een vervelende situatie is, geeft het nieuwe woonseizoen ook voldoende inspiratie om het kantoor interieur eindelijk eens onderhanden te nemen. Er is immers nu niemand die in de verflucht hoeft te zitten. In deze blog zetten we de opvallendste kantoortrends van 2021 nog even voor je op een rijtje.

interieur kantoor trends 2021 hijdra.com

Trend 1: Duurzaamheid op kantoor

Ook in 2021 blijft duurzaamheid een belangrijke rol spelen. In het aankomende jaar zullen interieurarchitecten op zoek blijven gaan naar het perfecte huwelijk tussen een elegant kantoor interieur en een schoner milieu. Door corona zijn we ons meer gaan beseffen hoe belangrijk een duurzame werkomgeving is, en hoe essentieel het is om je goed te voelen in de ruimtes waar je het meest vertoeft.


Vertaalt naar het kantoor kun je bij deze trend denken aan circulaire bureaustoelen die na gebruik weer omgezet kunnen worden in andere producten, of stoelen die zijn gemaakt van restproducten. Een goed voorbeeld hiervan zijn onze Interstuhl en Giroflex stoelen.


Deze bureaustoelen worden standaard circulair geproduceerd. Daarnaast kunnen ze aan het einde van de levensduur weer bij ons worden ingeruild om terug naar de fabriek te brengen, of om soms tweedehands opnieuw te worden aangeboden.


groen op kantoor trend interieur inspiratie

Trend 4: Praktische kantoorinrichting met Japandi

Aan de andere kant van het kleurenpallet vinden we de scandinavische stijl. Een al jarenlang populaire interieurtrend die staat voor een heldere, lichte uitstraling en functionaliteit. Deze stijl zal in 2021 regelmatig worden gecombineerd met Japans minimalisme.

japandi kantoor interieur trend 2021 scandinavisch

De frisheid en lichtheid van Japandi zorgen voor een opgeruimd gevoel. Gladde oppervlakken, heldere vormen, gecombineerd met zachte stoffen en lichte houtsoorten. Het minimalistische gebruik van meubilair wordt verder aangevuld met groene planten, licht behang en vloerkleden. Deze elementen maken de inrichting van jouw (thuis)werkplek compleet en geven het geheel een huiselijke sfeer.


Japandi is het antwoord op een vraag naar een interieur passend bij de huidige tijdsgeest, en is tegelijkertijd tijdloos, functioneel en duurzaam.

Interieuradvies op maat

Je vindt de ingrediënten voor jouw kantoorinrichting bij hijdra.com. Neem contact met ons op om de juiste inrichting en materialen te vinden voor jouw ideale werkomgeving. We helpen je graag verder met de laatste kantoortrends.

"Werken met een goed interieurplan levert winst in kwaliteit en tijd. Het is het resultaat dat uiteindelijk jarenlang blijft."

Dirk-Jan Hijdra