Alle assortimenten
Inrichting en Projecten Interieuradvies kantoor
Geschreven door: Afra van Ruiten

Interieuradvies kantoor


Het inrichten van een ruimte doorloopt een aantal fases. Na de constatering dat de huidige situatie niet meer voldoet, of dat er nieuwe huisvesting komt, ontstaat er behoefte aan een inrichtingsplan. We raden aan om in een vroeg stadium met een ervaringsdeskundige van hijdra.com de wensen op een rijtje te zetten, zodat er een keuze gemaakt kan worden voor een eigen plan, of voor het inschakelen van een interieurarchitect.

Interieuradvies voor kantoorinrichting
Advies over kantoorinrichting

Het inschakelen van een interieurarchitect zorgt er voor dat de ruimte optimaal wordt benut en dat er een logische samenhang ontstaat tussen de onderdelen van het interieur, passend bij alle wensen die vooraf zijn geïnventariseerd. De plannen worden gevisualiseerd en kunnen daardoor worden besproken en nog worden aangepast.

De ervaren interieurarchitect zorgt voor frisse ideeën, passend bij laatste inzichten over het optimaal en efficiënt inrichten van panden; kantoren en facilitaire ruimten. De werkomgeving heeft invloed op de prestaties van de medewerkers. Steeds meer wetenschappelijk onderzoek toont dit aan. De afgelopen jaren is hard gewerkt aan kostenreductie. Je ziet tegenwoordig daarnaast steeds meer een wens om positieve effecten van huisvesting te benutten. Denk bijvoorbeeld aan een duurzame, effectieve en energieke werkomgeving. Dit vind je terug in de vormgeving, het meubilair en planten op de werkvloer.

Wat wordt er gedaan in de conceptfase:

 1. Opmeten van de locatie en tekenen van plattegrond.
 2. Inventariseren van de wensen, opstellen programma van eisen (PvE).
 3. Maken van voorstel voor de nieuwe situatie.
  - Plattegrond met indeling.
  - Materialen en kleuren voor de wanden, vloeren en het plafond.
  - Meubelplan, lichtplan en advies voor accessoires.
  - Visualisatie van de nieuwe situatie in 3D met moodboard en animatie.

Nadat het concept is besproken wordt het uitgewerkt, rekening houdend met de opmerkingen van de opdrachtgever, tot een definitief ontwerp. Deze eerste fase kost bij een vergelijkbaar project in totaal €595,- excl. BTW. Vervolgens worden details verder uitgewerkt offertes opgevraagd en gemaakt voor verdere uitwerking van de onderdelen van het plan. De inkoopbegeleiding en bouwbegeleiding wordt per project bepaald nadat de eerste fase is afgerond.

Kosteloos adviesgesprek

Bent u geïnteresseerd in een volledig op maat gemaakt interieurplan of gaat u in de nabije toekomst uw kantoor of werkomgeving opnieuw inrichten? We komen graag met u in contact voor een kosteloos adviesgesprek.

"Werken met een goed plan levert winst in kwaliteit en tijd. Het is het resultaat dat uiteindelijk jarenlang blijft."

Afra van Ruiten