Alle assortimenten
Nieuws en Ontwikkelingen hijdra.com is KBM Vakhandel van de maand februari 2019
Geschreven door: Dirk-Jan Hijdra

Onze motor? Creativiteit en een constante dialoog


In 1994 werd hijdra.com opgericht als dorpswinkel in Langeraar. Ondernemer Dirk-Jan Hijdra sliep vanwege ruimtegebrek zelfs letterlijk tussen de voorraad. Nu, 25 jaar later, biedt hijdra.com vanuit het moderne kantoor in Leimuiden een totaaloplossing voor bedrijven. Op weg naar dit zilveren jubileum is er volgens Dirk-Jan veel veranderd, maar ook veel hetzelfde gebleven.

hijdra.com KBM Vakhandel van de maand
hijdra.com KBM Vakhandel van de maand

Persoonlijke aandacht, maatwerk en een geintje op zijn tijd, zijn diep geworteld in de cultuur van hijdra.com. Zo is het ooit begonnen en zo werkt het vandaag de dag nog steeds. Dirk- Jan staat dicht bij zijn klanten en is graag persoonlijk met hen in gesprek. Alleen op die manier kom je er achter wat er nou écht speelt en waar hijdra.com van toegevoegde waarde kan zijn. “Als het je lukt om relaties op een positieve manier te blijven verrassen, dan doe je het goed. Daar geloof ik al 25 jaar in”. Creativiteit en constant contact met de klant zijn hiervoor de belangrijkste ingrediënten.


Het DNA van hijdra.com

Hijdra.com staat voor persoonlijk, betrokken, vakspecialisme en een proactieve, klantgerichte benadering. Elke dag opnieuw helpt het team de klant bij het creëren van een ideale werkomgeving. Dat is het streven én het concept dat als rode draad door de bedrijfsvoering van hijdra.com loopt. De vakhandel biedt producten aan, waarbij de logistieke functie en een transparante online omgeving centraal staan. Daarnaast biedt hijdra.com ook de juiste klantoplossingen. Daarbij kan de klant denken aan adviezen voor inrichting, zit/sta-oplossingen en aan het verduurzamen van goederen door reparatie en onderhoud. “In de toekomst willen we ons steeds verder positioneren als totaalleverancier. Als een verlengstuk van de organisatie van de klant. Op deze manier zijn, en voelen we ons, nauw betrokken bij hen en kunnen we optimaal van dienst zijn,” aldus Dirk-Jan.


Hoe ijsjes het hoofd koel houden

Ook in het creëren van de ideale werkomgeving staat het persoonlijke karakter centraal. “Vorig jaar hebben we tijdens de warme zomerdagen een leuke, ludieke actie gedaan. We lieten een vrieskist, gevuld met waterijsjes, op de accu van onze auto draaien. En daar gingen we, op weg naar een aantal klanten. Onder het mom van 'hijdra.fit' bezorgden we een deel van onze klanten de verkoeling die zij nodig hadden om ook in die extreme warmte een plezierige werkplek te hebben. En het verrassingselement zorgde voor veel positieve energie!". Tijdens deze actie deelde hijdra.com zo'n duizend ijsjes uit. Een leuke actie, waar zowel het team als de klanten van hijdra.com positief op terug kijken.

Plantje van hijdra.com als relatiegeschenk

Verrassen met relatiegeschenken

Verrassen is een thema bij hijdra.com. De organisatie stelt zichzelf continu de vraag hoe zij de klant kunnen verrassen. Want hoe onderscheid je je van anderen, die dezelfde dienst en/of producten aanbieden? Het antwoord voor hijdra.com zit in het conceptueel denken. “Samen met interieurarchitecten richtten we werkplekken opnieuw in. Als onderdeel daarvan deelden we zuurstofrijke planten uit als relatiegeschenk. Planten zijn zo van belang in een ideale werkomgeving! Je ziet dat de grote bedrijven hier snel de voordelen van in zagen en mee gingen inhet traject. Maar ook vanuit het MKB volgden al snel een aantal ondernemers. In totaal deelden we ruim 1.300 planten uit,” vertelt Dirk-Jan trots.


Mee met de tijd

Als je al 25 jaar een rol vervult in de markt van kantoorartikelen, kun je je voorstellen dat je veel hebt zien gebeuren. De wereld om je heen verandert en daar moet je als vakhandel in mee. “Met de jaren is onze focus op het online kanaal enorm toegenomen. We spelen in op nieuwe technologieën waardoor we het bestelgemak voor de klant vergroten en een service gerichte dienstverlening bieden.” Als we het hebben over de voordelen van online, denkt Dirk-Jan niet alleen aan harde conversie. “Harde conversie is uiteindelijk wel het doel, maar je mag de zachte kant niet vergeten. Door goed in te spelen op de online klantbeleving vergroot je de kans op een aanvraag. Via de mail of via de telefoon. Zo ben ik vaker verrast door grote bedrijven waarvoor je ineens mag leveren. En dat door het tonen van de juiste online content en de juiste online uitstraling. Dat was 25 jaar geleden wel anders.”

Jubileumtour 2019

De komende jaren zet hijdra.com haar strategie voort. Deze wordt verder ingebed in de werkwijze, dienstverlening, het assortiment en richting klanten en leveranciers. De komende maanden start hijdra.com met hun jubileumtour, waarbij zij zoveel mo - gelijk klanten bezoeken. “Tijdens de jubileumtour horen we graag de ontwikkelingen die spelen bij de klant en leggen we uit wat de nieuwe plannen van hijdra.com zijn. Ook vertellen we graag over de vier thema’s van hijdra.com: een gezonde werkplek, efficiënte werkplek, plezierige werkplek en duurzame werkplek. Hijdra.fit is bijvoorbeeld onderdeel van het thema 'gezonde werkplek'. We werken binnen dit thema ook samen met fysiotherapeuten, arbodiensten en vitaliteitscoaches. We creëren de ideale werkomgeving door onder andere gedrag te beïnvloeden, in plaats van enkel in middelen te voorzien. Bij het thema efficiëntie helpen we de klant met digitalisering, slimme ICT en software oplossingen. Een plezierige werkomgeving bereiken we door samen met interieurarchitecten een complete customer journey aan te bieden, die richting het bedrijf wordt vertaald. En tot slot hebben we nog de duurzame werkplek. Daar geven we op mensniveau invulling aan via hijdra.fit en op milieuniveau via verschillende concepten. We verklappen nog niet te veel over onze plannen, maar in 2019 gaan we onze klanten zeker weer verrassen!”