Alle assortimenten
Blogs en Inspiratie De trends in 2017 voor de werkplek van de toekomst
Geschreven door: Cees Horsman

De trends in 2017 voor de werkplek van de toekomst


De werkplek van nu is flexibel, mobiel en virtueel. Ontwerpers en leveranciers bedenken hier constant oplossingen voor, die in dit digitale en sociale tijdperk een toegevoegde waarde bieden. Op de Orgatec beurs konden wij een groot deel van deze innovatieve ontwerpen en producten bekijken en testen.


Orgatec is dé jaarlijkse beurs op het gebied van innovative workspaces, creativity & de trend trade fair. Het thema van deze beurs was 'Creativity works'. De beurs wordt gehouden in Keulen. Wij, Dirk-Jan, Liesbeth en Cees, bezochten deze beurs. Hieronder leest u meer over onze ervaring hier en de trends van de toekomst.

Akoestiek verbeteren op de werkplek

Het nieuwe werken schrijft voor dat je op elk moment ergens kunt werken, waar jij op dat moment het productiefst denkt te kunnen zijn. De kantoren of werkruimtes zijn daarom steeds meer open. Overzicht en openheid. Deze open ruimtes brengen ook nadelen met zich mee. Geluid resoneert makkelijker en kan daarom ook juist weer voor verminderde productiviteit zorgen.


Om dit probleem te tackelen zijn er diverse soorten akoestische panelen op de markt gebracht. Panelen zorgen ervoor dat de akoestiek wordt geleid, er kleur in uw kantoor komt en er een afscheiding vormt tussen de verschillende ruimtes. De panelen dempen het geluid op de plekken waar het nodig is. De panelen komen in diverse vormen, kleuren en maten. Maar ook staand, hangend en van diverse materialen. Vilt zie je op dit moment heel veel. Het product is eeuwenoud en natuurgetrouw. Het vilt is makkelijk in diverse kleuren te verven en past ontzetten mooi in de huidige kantooromgevingen. Daarnaast is er nu vilt van oude petflessen op de markt. PET vilt. Een duurzaam materiaal. Sterk en geluidsdempend. Het wordt naast panelen ook gebruikt voor meubels zoals stoelen.

Aandacht voor groen in de werkomgeving

Een gezonde werkomgeving is uiteraard ook onderdeel van het nieuwe werken. Planten zorgen voor zuurstof, zuurstof waar wij niet zonder kunnen natuurlijk ;) Het maakt de omgeving dus gezonder, geeft een goed gevoel en stimuleert de productiviteit.


Groen is allang niet meer een oubollige Hertengewei ergens in de hoek van het kantoor. Er zijn vele mooie en innovatieve manieren om groen te integreren in het kantoor.

Meer kleur op de werkvloer

De meubels komen in steeds meer vormen, maten en kleuren. Maar dat is niet het enige, ook de muren en vloeren hier omheen steeds kleurrijker. Je ziet nu veel donkere kleur wanden (natuurgetrouwe kleuren), zoda alles wat je ervoor zet eruit spat. Maar ook behang met diverse prints en (gedeeltelijk) gekleurde wanden. Het brengt levendigheid en sfeer in het interieur.

Creatieve ontmoetingsplekken op kantoor

Het nieuwe werken maakt flexibeler. De werkomgeving past zich daarop aan. Niet alleen in kleur, materiaal en vorm, maar juist ook in mogelijkheden. Er worden steeds meer mogelijkheden gecreeërd voor korte ontmoetingen, conference calls, vergaderingen en kortdurend intensief samenwerken. Bekijk hier boven enkele voorbeelden.

Inspiratie opdoen?

Als u meer wilt weten over de trends van 2017, inspiratie op wilt doen of geinteresseerd bent in ons eigen kantoor dan nodigen wij u graag uit in onze showroom te Leimuiden.

"In onze showroom te Leimuiden laten we u graag de verschillende trends zien."

Cees Horsman

Producten in dit artikel