Alle assortimenten
Blogs en Inspiratie De ideale thuiswerkplek
Geschreven door: Afra van Ruiten

De ideale thuiswerkplek


Af en toe een dagje thuiswerken wordt steeds vaker gedaan. Met de laptop op tafel kunnen we inloggen op de zaak en ons werk doen. De afgelopen maanden is deze ontwikkeling in een stroomversnelling gekomen. Er zijn veel uren thuis gemaakt. Hierdoor ontstaat ook de behoefte om ook thuis een prettige ergonomische werkplek in te richten. Leuk, maar zeker ook praktisch als het even kan. Gestylde Pinterest afbeeldingen geven een sfeerrichting aan, maar waar moet je nu op letten als je er een werkplek van gaat maken.


Zoek een goede ruimte in huis en kijk hoeveel uur je daar gaat doorbrengen. Is de ruimte geschikt en kun je ongestoord werken? Of deel je de ruimte en ruim je de werkplek telkens op. Afhankelijk van de behoefte en mogelijkheden kun je de werkplek compleet opbouwen tot een inspirerende plek.

Referentie Marieke Zeeman

06 juli 2020

Tijdens de corona crisis was ik genoodzaakt om fulltime thuis te werken. Aanvankelijk ging dit prima met een laptop van mijn werkgever. Maar toen de situatie langer duurde, merkte ik de uitwerking op mijn nek en rug. Ik heb toen eerst zelf wat geprobeerd, met een los scherm en schermverhoger. Dit hielp wel wat, maar omdat mijn bureau en stoel niet op de juiste hoogte ingesteld konden worden kwamen de oude klachten toch terug. Gelukkig kon mijn vriendin en arbeid- en organisatiedeskundige Judith van Altena-Zondervan (WorkEmotion) mij helpen. Ze nam de tijd om mijn werkhouding en wensen te analyseren en kwam tot een compleet advies op maat. Dat bracht mij bij Hijdra, waar ik een offerte van ontving die prima binnen mijn budget paste. Ik heb gekozen voor een zit/sta bureau, laptop standaard en ergonomische stoel, toetsenbord en muis. De service was snel en persoonlijk en binnen 2 weken had mijn werkplek een metamorfose ondergaan. Alle spullen werden aan huis geleverd en vakkundig geïnstalleerd. Ik ben heel erg blij dat ik deze investering heb gedaan en het was zelfs mogelijk een deel via mijn werkgever vergoed te krijgen. Ik werk ontzettend prettig in mijn eigen nieuwe thuiskantoor. Echt een wereld van verschil! De koffie was thuis al beter en nu hoef ik ook voor de faciliteiten niet zo nodig terug naar kantoor. Ik mis natuurlijk het gezelschap van mijn collega’s, maar verder hou ik het zo wel weer even vol! Bedankt daarvoor, Hijdra en Judith!

Goede bureaustoel voor thuis

Ook als je aan de keukentafel zit heb je een goede stoel nodig om vele uren achter elkaar te kunnen maken zonder problemen. Kies voor een stoel die je goed kunt instellen en waar je in kunt bewegen. De bureaustoelen van hijdra.com kun je in een actieve stand zetten, waardoor je goed rechtop kunt zitten, altijd steun krijgt en af en toe eens achterover kunt hangen.

Actie
Bekijk dit product in onze showroom

Bureaustoel Hijdra Home Zwart

Artikelcode C107297
Van € 295,00 Voor € 189,00 /Stuk/1 excl. BTW € 228,69 (incl. BTW)
Actie
Bekijk dit product in onze showroom

Bureaustoel Giroflex 353-8029 Rug Fabric Zwart - Zitting Zwart Gaja Classic GA60999 - Voetekruis Zwart - 4D armleggers - Rubber Wielen 50mm

Artikelcode 0701353-8029
Van € 556,00 Voor € 425,00 /1/Stuk excl. BTW € 514,25 (incl. BTW)
Actie
Bekijk dit product in onze showroom

Werkstoel Hag Capisco 8106 - Stof Zwart EXR009 - Frame Zwart - Gaslift 265 mm Hoog - Rubber wielen

Artikelcode 00XUL3
Van € 1.129,00 Voor € 699,00 /1/Stuk excl. BTW € 845,79 (incl. BTW)

Een zit-sta werkplek voor thuis

Heb je een aparte werkruimte, kies dan voor een bureau met een blad van 80 cm diep. Hierdoor is er voldoende ruimte om een monitor neer te zetten, of een los toetsenbord bij je laptop te plaatsen. Je kunt zo het beeldscherm op de juiste hoogte plaatsen met behulp van een monitorarm of een laptophouder.


Je bent helemaal goed bezig - met gezondheidsvoordelen - als je direct kiest voor een zit/sta oplossing. Je kunt het zitten en staan afwisselen en blijft zo nog meer in beweging.


Lees meer over bewegen >

Actie

Zit Sta Bureau Elektrisch Hijdra Home - 120 x 60 cm - 5mm Glas - Zwart - Frame Zwart

Artikelcode HH-E-75WERGLBL
Van € 519,90 Voor € 379,00 /1/Stuk excl. BTW € 458,59 (incl. BTW)
Hijdra Pro

Zit Sta Frame Elektrisch Hijdra Pro - Verschuifbaar 120 cm tot 200 cm - Zonder blad - Memoryfunctie - Frame Zwart

Artikelcode HP-F9005-E
Van € 819,00 Voor € 395,00 /Stuk/1 excl. BTW € 477,95 (incl. BTW)

Zit Sta Bureau Elektrisch Huislijn - 160 x 80 cm - 25mm Melamine - Eiken Licht - Frame Zwart

Artikelcode P3004-ZWEL
Van € 954,00 Voor € 715,50 /1/Stuk excl. BTW € 865,76 (incl. BTW)

Kabelmanagement

Als je dan met je laptop aankomt en er nog een beeldscherm bij plaatst - zodat je veel makkelijker kunt werken - dan komen er aan alle kanten ook snoeren bij. Dit komt allemaal onder het bureau te hangen en loopt richting stroompunt of netwerkaansluiting. Geen fraai gezicht en erg onhandig schoonmaken en opruimen. Los dit op door een kabelgoot onder je bureaublad te hangen voor de snoeren. Plaats direct een kabelgoot onder je bureaublad, zodat je de snoeren kwijt bent. In de goot is ruimte voor de vaste stroomaansluitingen met een verlengsnoer. Maak je blad vrij door een monitor, of twee, aan een monitorarm te plaatsen. Monteer tenslotte een opbouw-stroompunt aan je blad, zodat je niet op zoek hoeft naar stroom.

Verlichting voor je thuiswerkplek

De meeste thuiswerkplekken komen in beschikbare logeerkamers of op zolder terecht. Kijk eens kritisch naar het licht dat daar naar binnen valt. Waarschijnlijk niet genoeg om de hele dag te kunnen werken. Zorg voor een goede algemene verlichting en maak jezelf blij met een leuke werkpleklamp. Je wordt door goede verlichting minder moe en houdt nog energie over om nog na het werken wat leuks te gaan doen.

Bekijk dit product in onze showroom

Bureaulamp Markant Ledlamp Wireless Charge Wit

Artikelcode 52315000
€ 145,00 /Stuk/1 excl. BTW € 175,45 (incl. BTW)

Bureaulamp MAUL Grace LED voet dimbaar colour vario zilver

Artikelcode 495414
€ 98,49 /Stuk/1 excl. BTW € 119,17 (incl. BTW)

Bureaulamp MAUL Space LED voet dimbaar antraciet zilver

Artikelcode 495413
€ 83,30 /Stuk/1 excl. BTW € 100,79 (incl. BTW)

Muizen en toetsenborden

Zoveel huizen, zoveel muizen, denk ik wel eens. Hoe maak je een goede keuze uit het grote aanbod dat er is. Bij een gezonde ergonomische muis past je hand goed om de muis heen en kost het je geen inspanning om je hand daar te houden. Klachten ontstaan zodra je vingers lang optilt - al dan niet bewust - en je een vinger of vingers aangespannen laat zweven boven je muis of toetsenbord. De ergonomische muizen die de hand in een natuurlijke positie laten rusten geven ontspanning en voorkomen klachten. Het is even wennen, maar dat wennen gaat wel heel snel.


Een ander belangrijk punt is het toetsenbord. Maak je gebruik van het beeldscherm van een laptop dan is het verstandig om deze hoger neer te zetten, zodat je rechtop kunt zitten. Als je er dan een dun smal toetsenbord aan koppelt, dan blijft er veel ruimte over links en rechts voor een muis. Het toetsenbord is dun, waardoor de handen op het werkblad kunnen rusten en je nauwelijks de vingers hoeft op te tillen.

Ergonomische Muis R-Go Tools HE medium rechts draadloos

Artikelcode 484204
€ 85,68 /Stuk/1 excl. BTW € 103,67 (incl. BTW)

Ergonomisch toetsenbord R-Go Tools Compact Qwerty zilver-wit

Artikelcode 484200
€ 50,70 /Stuk/1 excl. BTW € 61,35 (incl. BTW)

Ergonomische laptopstandaard R-Go Tools Riser zwart

Artikelcode 484212
€ 73,51 /Stuk/1 excl. BTW € 88,95 (incl. BTW)

Groen en andere dingen

Tenslotte kun je de thuiswerkplek afmaken met de sfeer en artikelen die je zelf leuk vindt en nodig hebt. Wil je graag veel boeken om je heen, denk dan aan een handige kast. Doe je alles digitaal, dan is dat niet nodig, maar wil je wel een super goede verbinding. Planten zijn altijd goed. Er is aangetoond dat je met planten om je heen veel gelukkiger en productiever wordt. Je bent thuis, dus je kunt helemaal los gaan. Wil je advies en vind je het makkelijk dat wij alles voor jou op een rijtje zetten met de juiste kleuren en materialen? Stuur ons een bericht en wij helpen je om de ideale thuiswerkplek te maken.

Ergonomisch advies op maat

Heb je het advies van een vitaliteitscoach, of een meedenkende projectinrichter nodig, omdat dit toch wel wat veel is en je net iets anders wilt? Bel ons op 0172-602261

"Door ineens een andere werkplek te gebruiken is de kans op lichamelijke klachten aanwezig. Let daarom ook thuis goed op de juiste werkhouding."

Afra van Ruiten