Alle assortimenten
Blogs en Inspiratie Body-float synchroontechniek
Geschreven door: Dirk-Jan Hijdra

Body-float synchroontechniek


Het innovatieve Body-float bewegingsmechanisme is een verfijning van de bestaande synchroontechnieken. Dankzij een uniek vloeiend en glijdend bewegingsverloop zorgt de nieuwe techniek voor een zeer natuurlijke beweging en ongekend comfortabele ondersteuning tijdens het zitten.

Body-float combineert een vloeiende achterwaartse beweging van de rugleuning met een zwevende zitting die naar achteren beweegt en naar onderen wegzakt. De gebruiker blijft met de voeten ontspannen steunen op de grond waardoor achillespees en bovenbeen spieren aanzienlijk ontlast worden. Body-float ondersteunt optimaal elke beweging, met een natuurlijke afwisseling tussen verschillende zithoudingen en met gelijkblijvende bewegingsdruk.

De negatieve gevolgen van langdurig in één houding zitten

Wanneer men langdurig in één houding zit:

  • Zijn er gewrichten die niet of nauwelijks bewegen.
  • Zorgen spieren die aangespannen zijn op lange duur voor verkramping of ontstekingen.
  • De doorbloeding van het lichaam wordt niet bevorderd.

Om de negatieve gevolgen van statische belasting (rugklachten, spierverkrampingen, ontstekingen en vermoeidheid) te voorkomen, is het van belang dat er beweging is in de gewrichten. Het is wetenschappelijk aangetoond dat bewegen zorgt voor herstel van de weefsels en schade aan gewrichten, pezen en spieren voorkomt. Kortom: beweging is essentieel voor het menselijk lichaam!


Dankzij een synchroontechniek zorgt ervoor dat de spieren in beweging blijven. Het innovatieve Body-float bewegingsmechanisme garandeert een natuurlijk en comfortabel verloop van de beweging (benadering van het kinetische evenwicht!). De eenvoudige, intuïtieve bediening maakt de hoogstaande techniek voor iedereen begrijpelijk en bruikbaar, dit bevordert de gezondheid én de productiviteit.

Positieve effecten van de Body-float synchroontechniek

  •  Bij de beweging van het bovenlichaam naar achteren (in de relaxhouding) blijft de zithouding ideaal en natuurlijk. De negatieve neiging naar achteren (naar onderen) is met ca. 8o groot genoeg om de afschuifkracht op te vangen, de voeten blijven ontspannen steunen op de vloer en de spierspanning op de bovenbenen wordt sterk gereduceerd. 
  • In iedere zithouding optimale ondersteuning van de onderrug (lenden).
  • Het vermindert het risico op het ontstaan van fysieke blessures.
  • De verandering van de openingshoek tussen boven en onderlichaam vermindert de belemmering van de spijsvertering die ontstaat bij zitten in een vaste hoek.
  • Het werk kan sneller, efficiënter en vooral kwalitatief beter uitgevoerd worden.

De Body-float synchroontechniek


Ervaar het zelf

In onze showroom te Leimuiden hebben we verschillende bureaustoelen staan waarbij er gebruik gemaakt wordt van deze techniek. Tijdens een persoonlijk gesprek laten wij u graag zelf ervaren hoe dit werkt en waar het in uw situatie gezondheidsklachten kan voorkomen

"Body-float is ergonomie, zitcomfort en innovativiteit op het hoogste niveau."

Dirk-Jan Hijdra

Producten in dit artikel