Alle assortimenten
Inrichting en Projecten Bloembollen Keuringsdienst, Lisse
Geschreven door: Cees Horsman
Categorie: Project

Ontwerp door: hijdra.com

Bloembollenkeuringsdienst, Lisse


Je kunt wel voorstellen dat in een gebouw waarin wordt gekeurd, dat daar de kwaliteit van nieuw meubilair goed wordt bekeken. Wij hebben daar mooi en functioneel meubilair geleverd. De Bloembollenkeuringsdienst (BKD) in Lisse bestaat al sinds 1923, een betrouwbare dienst die in het hart van de bollenstreek is gevestigd. Het laboratorium is onlangs uitgebreid, waarna het oude laboratorium is omgebouwd tot kantoor en is voorzien van nieuw meubilair.

Hoge kwaliteitsnormen

Een mooi detail van de architect is de gietvloer die doorloopt in de plint, die de sfeer van een schone heldere ruimte geeft. De minimalistische sfeer die daardoor wordt gecreëerd is doorgezet in de vormgeving van de kantoorruimtes. Cees Horsman heeft samen met de facilitair manager van BKD de wensen geïnventariseerd, zodat de inrichting perfect past bij de activiteiten die in de ruimtes verricht worden. Op flexibele wijze kan aan het nieuwe dynamische meubilair worden samengewerkt; In kleine groepen, grote groepen, staand of zittend.

“Binnen de BKD heerst een positieve, open en informele sfeer. Het is heel fijn dat dit in het nieuwe kantoor wordt ondersteund met ruimtes waarin we goed kunnen samenwerken.” - Quote BKD-medewerker

Staand vergaderen

Er zijn onder andere verschillende vergaderruimtes ingericht. Om het vergaderen ook staand te kunnen doen, is er in de één ruimte een hoge tafel geplaatst. Staand vergaderen verkort de meeting, want er worden sneller besluiten genomen. Mensen voelen elkaar sneller aan, omdat er meer gebruik wordt gemaakt van non-verbale communicatie. Als je staat, dan beweeg je meer. Door het bewegen is de bijeenkomst actiever en daardoor ook efficiënter. Kortom niets dan voordelen. Is er toch wat meer tijd nodig voor de vergadering, dan is het prettig dat je wel kunt zitten. Er zijn hoge stoelen geplaatst die een prima comfort geven en een juiste houding stimuleren.

Individuele werkplekken

Er zijn veel werkplekken verspreid in het pand. Veel kamers herbergen een paar werkplekken. De individuele kantoorwerkplekken zijn voorzien van een zit-sta bureau, om ook tijdens het werk achter het scherm regelmatig van houding te kunnen veranderen. Er is steeds minder individuele kastruimte nodig, omdat door de digitalisering van de informatie niet veel fysieke materialen over blijven.

Meer projecten zien?

Wil je meer informatie over dit of één van onze andere projecten? In onze showroom in Leimuiden geven we je graag een kijkje in ons portfolio. Naast het inrichten van nieuwe kantooromgevingen, kun je bij ons ook zeker terecht voor het inrichten van een thuiswerkplek.

"Door de prettige samenwerking en het goed in kaart brengen van de behoeften, zijn we samen tot een gezonde, flexibele en dynamische werkomgeving gekomen."

Cees Horsman