Alle assortimenten
Inrichting en Projecten Basisschool Ter Does, Hoogmade
Geschreven door: Cees Horsman
Categorie: Projectinrichting

Ontwerp door: hijdra.com

Basisschool Ter Does, Hoogmade


Het onderwijs van basisschool Ter Does is gebaseerd op coöperatieve werkvormen. Er wordt uitgegaan van de nieuwsgierigheid van leerlingen. De leerkrachten staan daarbij aan de kant van de leerlingen. Ze werken aan dezelfde doelen. Daardoor wordt er een onderwijsklimaat gecreëerd waarin iedereen op gezonde wijze kan groeien.

Projectinrichting Basisschool Ter Does
Projectinrichting Basisschool Ter Does
Projectinrichting Basisschool Ter Does

Het afgelopen jaar is er een nieuwe brede school gebouwd in Hoogmade. Een uniek en complex project, waarbij veel partijen actief betrokken zijn geweest. De nieuwe school past bij het onderwijs dat er wordt gegeven en geeft ruimte om samen te werken. Mooi is dat er ook oud-leerlingen en ouders hebben meegedacht en meegebouwd.


Het landelijke karakter van de omgeving komt terug in de vormgeving van het gebouw. Er zijn binnen verschillende ruimtes gecreëerd. Een open keuken en een ruime aula vallen bij binnenkomst direct op. In de aula staan tafels en stoelen die voor allerlei activiteiten worden gebruikt. Een styliste, die ook als ouder aan de school is verbonden, heeft een rustig, mooi en prettig kleurenpalet gekozen. Dit palet is ook in het meubilair doorgevoerd.


Wat dit meubilair verder zo bijzonder maakt is de flexibiliteit. In samenwerking met hijdra.com is zelfs een nieuw product ontwikkeld. De op maat gemaakte tafels zijn ook geschikt om als podium te dienen. De tafels zijn koppelbaar en sterk genoeg en afgewerkt met een mooie slijtvaste toplaag. Met kortere poten kan er ook een lager podium worden samengesteld. In korte tijd is de kantine-opstelling veranderd in een theater met podium. Tegen de wand staan schuifdeurkasten. Ook als het podium is opgebouwd blijven deze toegankelijk.

Projectinrichting Basisschool Ter Does
Projectinrichting Basisschool Ter Does

In de lokalen vind je de tafels en stoelen voor de leerlingen terug. Materialen worden opgeborgen in kasten en de leerkracht heeft een zithulp om flexibel te kunnen zitten of staan. Hier kunnen groepen klassikaal werken. Daglicht valt naar binnen.


Er wordt slim gebruik gemaakt van de tussenruimtes. Tussen de lokalen zijn handige opbergmogelijkheden aanwezig en kunnen bijzondere activiteiten worden gedaan. Daar kunnen projecten worden gedaan, in groepjes poppenhuizen worden ingericht, of een gesprek worden gevoerd met een begeleider.


Ook in de vergaderkamer en in de directiekamer is het meubilair afgestemd op het gebruik. Hier kun je met een groep vergaderen en zijn er mogelijkheden om informatie te delen of op te bergen. Het meubilair dat hijdra.com daarvoor heeft geleverd is licht en praktisch.


Kortom een succesvolle overgang van de oude basisschool naar een goed doordachte multifunctionele brede school.

Projectinrichting Basisschool Ter Does
Projectinrichting Basisschool Ter Does

Maatwerk door hijdra.com

In samenwerking met één van onze partners hebben we voor dit project een speciale oplossing bedacht om de kantinetafels in no time om te toveren naar een volwaardig podium.

"De uitdaging was om een gepaste oplossing te bedenken samen met de klant voor de kantine. We zijn trots op het eindresultaat."

Cees Horsman

Producten uit dit project