Alle assortimenten
Inrichting en Projecten Allianz Global Assistance, Amsterdam
Geschreven door: hijdra.com
Categorie: Project

Allianz Global Assistance, Amsterdam


Een belvloer is het prototype van een kantoor. Veel bureaus met identieke anonieme werkplekken, waarop vierentwintig uur per dag verschillende mensen kunnen inloggen. Het is ontwerper Cindy Meeldijk gelukt om toch een heel persoonlijke werkomgeving te creëren waarin je geborgen wordt in je eigen groep en er ruimte is om je thuis te voelen en persoonlijke gesprekken te voeren. De huisstijl van Allianz is te herkennen in de kleuren en vormen op de vloer, in het plafond en in het meubilair.

Kantoor inrichten in korte tijd

Allianz Group is een wereldleider in verzekeringen en financiële dienstverlening. Met ruim 85 miljoen klanten in meer dan 70 landen en meer dan 147.000 medewerkers. Het bedrijf heeft wereldwijd als doelstelling de meest betrouwbare dienstverlener te zijn. In Amsterdam heeft het een kantoor waarbij de derde verdieping is ingericht voor een grote groep medewerkers, die vierentwintig uur per dag het contact zijn met de klanten, die bellen voor hulp vanuit de hele wereld. Deze vloer is gerenoveerd, met een strak tijdschema is het oude meubilair weggehaald, de ICT opgeslagen, het nieuwe meubilair geplaatst en is het kabelmanagement een waardevolle toevoeging gebleken. Snel en zorgvuldig zijn alle werkplekken opgebouwd, waardoor de medewerkers weer snel aan de slag konden.

Projectinrichting Allianz Global Assistance moswand
Projectinrichting Allianz Global Assistance paarse meubels


“Je kunt ontwerpen en creëren, de meest prachtige plek in de wereld bouwen. Maar je hebt mensen nodig om de droom waar te maken.“
Cindy MeeldijkProjectinrichting Allianz Global Assistance The Red Room
Projectinrichting Allianz Global Assistance The Red Room 2

Projectinrichting met CM Interieurarchitect

Ontwerper Cindy Meeldijk is bij het ontwerp uitgegaan van de missie van Allianz: ‚‚helping people, anytime, anywhere‘‘. De mens staat in haar plan centraal. Het personeel is de connectie met de klant en daarvoor het hart van de organisatie. Het helpen van klanten om de juiste keuzes te maken, zodat ze hun leven kunnen inrichten zoals ze dat zelf willen. Iedereen aanmoedigen om zijn ambities te realiseren en niet bang te zijn om een stap verder te gaan. ‘Allianz is the home for those who dare’. Het kantoor is het thuis van de medewerkers en Cindy heeft dat op een sprankelende wijze ingericht.

Projectinrichting Allianz Global Assistance meubels geel
Projectinrichting Allianz Globa Assistance whiteboard wall

Akoestische oplossingen voor op kantoor

De vloer zelf heeft daarnaast meerdere groene wanden. De planten geven zuurstof af en creëren een natuurlijke, gezonde omgeving. Het bedrijfsfruit helpt mee aan deze gezonde omgeving. Waar veel mensen samenkomen is geluid een belangrijk (hinderlijk) item. In dit kantoor is dit op meerdere manieren aangepakt. Er zijn akoestische panelen verwerkt in het plafond, de vloerbedekking is zacht en de bureaus zijn gescheiden door akoestische wanden.

Met deze nieuwe inrichting is iedereen in staat op efficiënte en ook plezierige wijze te werken en samen te werken. Ook voor ontspanning is ruimte en daardoor is het een zeer geslaagd project geworden.

Projectinrichting Allianz Global Assistance blauwe meubels
Projectinrichting Allianz Global Assistance plantenwand kantoor

Meer projecten zien?

Wil je meer informatie over dit of één van onze andere projecten? In onze showroom in Leimuiden geven we je graag een kijkje in ons portfolio. Naast het inrichten van grote kantoren kun je ook zeker bij ons terecht voor kleinere projecten.

"De inrichting voor een kantoor zoals Allianz Global Assistance is een ware uitdaging. Met ons eigen team en partners is dit tot een prachtig eindresultaat gekomen."

Cees Horsman

Producten uit dit project