Alle assortimenten
Inrichting en Projecten 7 belangrijkste kantoorinrichting trends van 2017
Geschreven door: Monique Bruijn

7 kantoorinrichting trends van 2017


Dagelijks komen wij bij onze klanten over de vloer en zien hoeveel tijd en aandacht zij hebben besteed aan het kantoor. Daarnaast zitten we er natuurlijk zelf ook middenin. meubel-artikelen-machines specialist voor bedrijven zijn wij constant bezig om voor u de beste producten in de markt te spotten. We zetten de hipste van dit jaar tot nu toe op een rij.


Planten, planten, overal planten

Ja, inderdaad. Planten. En niet zomaar planten. De Asplenium Crispy Wave bijvoorbeeld. Een plantje die zowel klein als krachtig is. Dit Air So Pure plantje verbetert namelijk de luchtkwaliteit door CO2 om te zetten in zuurstof en verlaagt de hoeveelheid schadelijke stoffen uit de lucht. Het plantje ziet er dus niet alleen super hip uit. Het is ook nog eens hartstikke goed voor je. En wil je echt all out gaan? Dan neem je natuurlijk een plantenwand.

Het huiskamergevoel creëren

Ja, het is zo. Je zit vaak meer op kantoor dan thuis. Wel fijn als je je er in beiden omgevingen goed voelt. Daarom worden kantoren steeds meer met een huiskamerstijl vormgegeven. Een mooie chesterfield en tv om even te relaxen. Een grote leesstoel waar je even lekker in weg kan zakken om die documentatie even goed in je op te nemen.

Denk in duurzame materialen

Het is niet meer een kwestie of je duurzaam bent, alleen de mate waarin je hier in mee gaat en wat jouw filosofie op deze wereld is. Het wordt steeds gemakkelijker om duurzaamheid door te voeren in de werkomgeving. Inmiddels is dit al enige tijd wereldwijd een hot topic en in steeds meer producten vind je dit nu terug.


De duurzame bureaustoelen van Giroflex zijn daar een mooi voorbeeld van. Zij werken volgens het cradle to cradle (van wieg naar wieg) principe.


Giroflex maakt consequent gebruik van materialen en grondstoffen die weinig schadelijke stoffen bevatten. Lakken en lijmen zijn oplosmiddelvrij, schuimstof is cfk-vrij. Moderne productiemethodes met verbeterde verbruiksprocessen leveren ruime besparingen op aan CO2, water, stroom en gas. Korte lijnen hebben een gunstig effect op het brandstofverbruik. Ook de lange levensduur is een ecologisch pluspunt: Giroflex-zitmeubilair is ontworpen voor jarenlang gebruik. Reserveonderdelen zijn langdurig verkrijgbaar. Daarnaast verlengen reparaties, reiniging en onderhoud de investeringscyclus. Is een stoel niet meer te repareren, dan nemen nemen zij de oude stoelen terug, zodat deze gedemonteerd, gescheiden en gerecycled kunnen worden.

Gamification van de werkruimte

Productiviteit stimuleren? Dan is het optimaliseren van de werkprocessen niet voldoende. Werkplezier is net zo belangrijk. Zo niet, belangrijker. Interactie met collega's, momentjes van absolute vrijheid en fun. Zo hebben veel bedrijven tegenwoordig een tafeltennistafel, voetbalspel, sjoelbak (ja, echt!) staan of dartbord hangen in de gezamenlijke ruimtes. Luchtige competities en interactie opent de sleur, bevordert de samenwerking en maakt de drempel lager om met elkaar in gesprek te gaan.

Beweging stimuleren met flexibel meubilair

Inmiddels weten we dat niet iedereen beter functioneert met een flexibele werkplek. Dagelijkse routine is iets waar de een meer behoefte aan heeft dan een ander. Denk aan administratie. De manier waarop je deze doet hoef je ook niet maandelijks opnieuw uit te vinden. Het is een routine, waardoor je vooral bezig bent met de excessen opsporen. Zo is het ook met de medewerkers en met de voorkeur voor werkplekken.Toch zijn er voldoende situaties in werkomgevingen die juist flexibiliteit een toegevoegde waarde. Denk aan vergaderruimtes, wachtruimtes, kantines, gezamenlijke ruimtes. Deze ruimte kun je makkelijk aanpassen het doel van een meeting, bijvoorbeeld een lange brainstorm of een korte scrum meeting.

Aandacht voor het juiste licht

Naast dat je er vaak enorm kunt besparen op het stroomverbruik en vervanging van de lampen, is het ook veel duurzamer. Led licht is bereikbaar voor iedereen en allang niet meer alleen als snerpend wit licht. De techniek is afgelopen jaren ontzettend ver gegroeid. Van noodverlichting tot sfeerlamp. Van 1 stand tot dimmend. Automatisch op omgevingsfactoren of met de hand.De lampen van Waldmann compenseren bijvoorbeeld automatisch de hoeveelheid licht, zodat een werkruimte altijd juist verlicht is. De hoogwaardige vormgeving van de lamp en intelligente techniek brengen hoge lichtkwaliteit direct op de werkplek. De flexibele armaturen zijn intuïtief te bedienen en bijzonder onderhoudsvriendelijk. Alles is tot in detail doordacht – van de vervaardiging met duurzame, hoogwaardige materialen via de economische en ergonomische toepassing tot aan de milieuvriendelijke afvalverwerking.

Meer weten over deze trends en producten?

Wij kunnen u hier zeker meer over vertellen. Graag zelfs. Neem contact op of stuur een e-mailtje.

"Op dagelijkse basis speuren wij naar de laatste trends en de beste match voor een klant."

Cees Horsman

Producten in dit artikel