Alle assortimenten
Blogs en Inspiratie 4 tips voor thuiswerkers
Geschreven door: Tom van der Wal

4 tips voor thuiswerkers


Test

Thuiswerkplek

Tip 1: Doe alsof je op kantoor bent

Om te voorkomen dat je volledig uit je ritme raakt is het belangrijk dat je je thuiswerkplek beschouwd alsof je op kantoor bent. Omdat de fysieke grens tussen je werkomgeving en je privéomgeving ontbreekt vinden veel mensen het moeilijk om zich te kunnen blijven concentreren. In het begin pakt dit vaak negatief uit. Men is snel geneigd om privézaken onder werktijd uit te voeren, en andersom. Volgens Timothy Golden is het verhoudingsgewijs meer werktaken in privétijd. Dit is misschien wel de belangrijkste tip van allemaal. Hou je aan je werkschema. Sta op tijd op, douche jezelf, kleed je aan. Begin op een vaste tijd. Eindig op een vaste tijd. en houd regelmatig pauze.

Tip 2: Blijf in contact

Blijf effectief samenwerken met collega’s, ook als je op afstand werkt. Met alle digitale tools is dit tegenwoordig vrij eenvoudig. Wil je documenten delen? Dan is Google Drive natuurlijk de ideale gratis oplossing, zeker als je een gezamenlijke G-Suite hebt. Zakelijke vragen in de groep gooien of werkzaamheden afstemmen kan ook met een zakelijke chatsoftware, G-Suite heeft in Gmail een eigen chatfunctie. Maar bedrijven met een Windows software kunnen beter voor Skype for business of Microsoft Teams gaan. In de toekomst zullen deze twee chat softwares worden samengevoegd. Teams is onderdeel van Office 365. Hiermee kun je niet alleen chatten, maar ook samenwerken, calls plannen of bestanden (en apps) uitwisselen! Zelf werken wij met G-Suite. Om een presentatie te geven of een vergadering te voeren kan dit eenvoudig met Google Meet.

Tip 3: Creëer de ideale werkomgeving thuis

Veel mensen denken bij thuiswerken aan lekker met je laptop op de bank zitten of in de tuin. Dit kan erg verleidelijk zijn, maar is echt niet goed voor je ergonomische werkhouding. Zorg voor een professionele werkplek, net als op kantoor. Denk hierbij aan een bureau op de juiste hoogte, een laptopstandaard en een goed ingestelde bureaustoel. Wanneer men te lang een verkeerde houding aanneemt zoals bijvoorbeeld aan de keukentafel dan kan dit op de lange termijn voor lichamelijke klachten zorgen.

None

"Voorkom lichamelijke klachten door een verkeerde houding tijdens het thuiswerken."

Cees Horsman

None