Alle assortimenten
Blogs en Inspiratie 4 tips voor thuiswerkers
Geschreven door: Tom van der Wal

4 tips voor thuiswerkers

Thuiswerkplek

Tip 1: Doe alsof je op kantoor bent

Om te voorkomen dat je volledig uit je ritme raakt is het belangrijk dat je je thuiswerkplek beschouwd alsof je op kantoor bent. Omdat de fysieke grens tussen je werkomgeving en je privéomgeving ontbreekt vinden veel mensen het moeilijk om zich te kunnen blijven concentreren. In het begin pakt dit vaak negatief uit. Men is snel geneigd om privézaken onder werktijd uit te voeren, en andersom. Volgens Timothy Golden is het verhoudingsgewijs meer werktaken in privétijd. Dit is misschien wel de belangrijkste tip van allemaal. Hou je aan je werkschema. Sta op tijd op, douche jezelf, kleed je aan. Begin op een vaste tijd. Eindig op een vaste tijd. en houd regelmatig pauze.

Tip 2: Blijf in contact

Blijf effectief samenwerken met collega’s, ook als je op afstand werkt. Met alle digitale tools is dit tegenwoordig vrij eenvoudig. Wil je documenten delen? Dan is Google Drive natuurlijk de ideale gratis oplossing, zeker als je een gezamenlijke G-Suite hebt. Zakelijke vragen in de groep gooien of werkzaamheden afstemmen kan ook met een zakelijke chatsoftware, G-Suite heeft in Gmail een eigen chatfunctie. Maar bedrijven met een Windows software kunnen beter voor Skype for business of Microsoft Teams gaan. In de toekomst zullen deze twee chat softwares worden samengevoegd. Teams is onderdeel van Office 365. Hiermee kun je niet alleen chatten, maar ook samenwerken, calls plannen of bestanden (en apps) uitwisselen! Zelf werken wij met G-Suite. Om een presentatie te geven of een vergadering te voeren kan dit eenvoudig met Google Meet.

Tip 3: Creëer de ideale werkomgeving thuis

Veel mensen denken bij thuiswerken aan lekker met je laptop op de bank zitten of in de tuin. Dit kan erg verleidelijk zijn, maar is echt niet goed voor je ergonomische werkhouding. Zorg voor een professionele werkplek, net als op kantoor. Denk hierbij aan een bureau op de juiste hoogte, een laptopstandaard en een goed ingestelde bureaustoel. Wanneer men te lang een verkeerde houding aanneemt zoals bijvoorbeeld aan de keukentafel dan kan dit op de lange termijn voor lichamelijke klachten zorgen.

Tip 4: Plan pauzes

Een veelgehoorde valkuil voor thuiswerken is de telkens aanwezige afleiding. Maar heb je thuis echt meer afleiding dan op je werk? Ook daar loop je weleens heen en weer naar het koffieapparaat of je collega’s voor een praatje. Plan thuis 2 á 3 korte pauzes voor afleiding in. Reserveer 10 minuten voor bijvoorbeeld een huishoudelijke taak en zorg dat je je houdt aan tijd die je plant voor het ophangen van je was of het uitruimen van de vaatwasser. Daarna kun je weer met frisse moed verder!

Plan een digitaal adviesgesprek

We komen wekelijks mensen tegen met lichamelijke klachten door het thuiswerken als gevolg van het coronavirus. Omdat bij elkaar komen momenteel lastig is en we graag op alle mogelijke manieren besmettingen willen voorkomen bieden we ook digitale adviesgesprekken aan. Dit kan door middel van een telefonisch gesprek of een videocall. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

"Voorkom lichamelijke klachten door een verkeerde houding tijdens het thuiswerken."

Cees Horsman

Producten uit dit artikel


Actie

Bureaustoel Giroflex 353-8029 Rug Fabric Zwart Zitting Zwart Rubber Wielen

Artikelcode 0701353-8029
Van € 556,00 Voor € 425,00 /1/Stuk excl. BTW € 514,25 (incl. BTW)
Bekijk dit product in onze showroom

Bureaustoel Interstuhl PUREis3 PU113 3D T-armleggers Gestoffeerd Manhattan Zwart

Artikelcode 10420194
€ 675,00 /1/Stuk excl. BTW € 816,75 (incl. BTW)
Bekijk dit product in onze showroom

Bureaustoel Giroflex 64-3578 - Stof Zwart Gaja Classic GA60999 - Voetkruis Aluminium Metallic 0813 - 4D Armleggers NPR - Standaard Bekleding - Zonder Lendensteun

Artikelcode G64-0OXFF
Van € 940,00 Voor € 695,00 /Stuk/1 excl. BTW € 840,95 (incl. BTW)