Alle assortimenten
Inrichting en Projecten 3 trends voor het inrichten van de kantine
Geschreven door: Cees Horsman

3 trends voor het inrichten van de kantine


Een bedrijfskantine is vaak het hart van het bedrijf. Collega’s komen in de kantine bij elkaar en bespreken van alles en nog wat. Het is daarom belangrijk om de juiste balans te vinden tussen gezelligheid, creativiteit en inspiratie. Daarnaast speelt ook ontspanning een grote rol bij de inrichting van de kantine, denk hierbij aan comfortabel meubilair en bijvoorbeeld een spelletje voor de afwisseling.

De basis voor een goede kantine inrichting

De bedoeling van het lunchen of pauzeren in een andere ruimte dan de werkomgeving is dat de werknemer zich daarna weer volledig kan focussen op zijn of haar werkzaamheden. Het is daarom belangrijk dat de kantine een plek is om goed tot rust te komen. De keuze van een juiste kantinestoel is daarom erg belangrijk. Een goede kantinestoel moet voldoen aan een goed stevig zitcomfort.


De talloze mogelijkheden voor kantinestoelen

Door het enorme aanbod in kantinestoelen is het waarschijnlijk lastig om een keuze te maken. Daarnaast is niet elke kantinestoel voor iedereen geschikt. De keuze van het materiaal, type kantinestoel en het onderstel van de stoel zijn enorm van belang om voor elke werknemer de juiste oplossing te bieden. In elk bedrijf heeft men te maken met verschillende lengtes en posturen van werknemers.


Een duidelijke trend is de design stoel voor in de kantine. Naast dat een stoel natuurlijk lekker moet zitten is er bij deze stoelen veel aandacht besteed aan het ontwerp. Zo zie je vaak verschillende patronen, kleuren en type onderstellen voorbij komen.

In onze showroom in Leimuiden kunnen we u duidelijk de verschillende soorten kantinestoelen laten ervaren. Zo kunnen we u adviseren over de keuze van het materiaal van de stoel, de eventuele stofsoort, het onderstel en wat voor type kantinestoel u het beste kunt kiezen voor de inrichting van uw bedrijfskantine. Het handig om direct na te denken welke functie de ruimte nog meer heeft. Als u een bedrijfsborrel heeft in de kantine is het handig als de kantinestoelen makkelijk te stapelen zijn zodat de ruimte multifunctioneel blijft.


Bekijk hier alle kantine stoelen uit ons assortiment >

Barkrukken voor uw kantine inrichting

Barkrukken of barstoelen doet waarschijnlijk iedereen denken aan een horeca gelegenheid. Tegenwoordig komt het steeds vaker voor dat barkrukken ook in een kantine inrichting voorkomen. Door hoge barkrukken in de kantine te gebruiken in combinatie met lage kantinestoelen creëert u een gezellige sfeer waar collega’s met plezier gaan pauzeren. Bij de keuze van de juiste barkruk moet ook nagedacht worden over de functionaliteit, zo zijn sommige barkrukken eenvoudig te stapelen zodat u de ruimte optimaal kunt gebruiken voor andere gelegenheden.

Retro en design barkrukken

Duidelijke trends voor de inrichting van uw kantine zijn design of retro barkrukken. Een design barkruk is tegenwoordig verkrijgbaar in veel verschillende prijsklassen. Een lange hoge kantinetafel met aan beide kanten 4 tot 12 barkrukken of barstoelen zorgt voor een samenhorigheidsgevoel. Een design of retro barkruk kunt u dus gebruiken om een plek te creëren waar mensen even tot rust kunnen komen of om een gezellige sfeer te creëren.


In ons assortiment hebben we een ruim aanbod aan verschillende soorten barkrukken, waaronder design en retro barkrukken. We geven u in onze showroom in Leimuiden graag een advies over hoe u barkrukken kunt inzetten bij het inrichten van uw bedrijfskantine.


Bekijk hier alle barkrukken en barstoelen uit ons assortiment >

Planten voor uw bedrijfskantine

Het gebruik van groen is natuurlijk al jaren een trend. Maar als u wat leven wilt toevoegen aan uw kantine en tegelijkertijd de productiviteit van uw werknemers wilt verhogen zijn planten de ideale oplossing. Naast dat planten in de kantine voor een levendige en gezellige sfeer zorgen is het ook goed voor de vitaliteit van de werknemer. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat planten de concentratie en productiviteit verhogen, werknemers minder stress ervaren en het ziekteverzuim omlaag gaat.

Een levendige plantenwand op kantoor

Overal zag je minicactussen, grote kamerplanten en lijsten met groen erin. Van plantenafbeeldingen tot gedroogde bladeren. In 2018 zet deze hype zich voort in de vorm van plantwalls en plantwires. De muren worden bedekt met mos en planten en zorgen voor akoestische demping, daarnaast zijn ze ook makkelijk te onderhouden.


Een groene wand of plantenwand is natuurlijk een fantastische blikvanger. Voor bedrijven die veel tijd en aandacht besteden aan vitaliteit en duurzaamheid is het een krachtige manier om dat nog eens duidelijk te maken.


Lees hier alles over groene wanden en plantenwanden >

Interieur advies op maat

Wij nodigen u graag uit in onze showroom om advies te geven over het gebruik van kleur, materiaal en kwaliteit. Het is belangrijk dat u van te voren goed kijkt naar de mogelijkheden op het gebied van kantine inrichting. We maken voor u een passend advies en u bent ons verder niets verplicht.

"Wij adviseren u graag over de inrichting van uw kantine. Samen met mijn collega's maken we een passend interieur advies."

Cees Horsman

Producten uit dit artikel